10 sfaturi de luat în seamă când faci cumpărături online

Sursa foto: Shutterstock

Shoppingul este pasiunea ta, iar internetul îți oferă cele mai bune ocazii pentru alegerea ținutelor preferate. Găsești haine, pantofi, bijuterii, articole de design și amenajări interioare, te simți ca o Carrie Bradshaw în varianta Net & the City. Ca să faci cumpărături online rapid, sigur și avantajos, îți prezentăm câteva sfaturi utile.

Accesează doar site-uri sigure cu date de identificare vizibile

Ai la dispoziție mii de magazine online și platforme de e-commerce, dar nu sunt toate sigure pentru browsing și mai ales pentru plăți pe internet. Verifică datele de identificare, rubrica de contact și dă un search ca să vezi care este reputația site-ului respectiv.

Verifică prețurile pe mai multe site-uri înainte să cumperi 

Ai găsit articole de îmbrăcăminte sau alte obiecte care-ți plac. Caută-le pe mai multe site-uri, ca să beneficiezi de cel mai bun raport calitate-preț. Se întâmplă deseori ca magazinele online ale firmelor producătoare sau direct importatoare să ofere prețuri mai bune decât intermediarii, care adaugă o serie de taxe și comisioane.

Alege metode de plată în rate ca să cumperi inteligent

Shoppingul online devine mai ușor și mai convenabil cu un card de cumpărături. Ai posibilitatea să cumperi în rate fără dobândă*, de la firme din toate domeniile. De exemplu, eMag magazin partener CardAvantaj îți pune la dispoziție peste zece mii de produse listate pe marketplace, ca să alegi ce-ți trebuie și să plătești eșalonat.

Urmărește bonusurile, ofertele promoționale și discounturile

Când cumperi online de pe site-urile favorite, ai beneficii suplimentare precum discounturi, promoții, premii de fidelitate. Dacă achiți cu card de cumpărături ai opțiune de cashback și primești bonus pentru fiecare tranzacție. Astfel plătești mai puțin pentru mai mult shopping pe internet.

Citește cu atenție descrierile de produse

Poți să alegi dintre sute de produse similare, de pe mai multe site-uri, uneori chiar de pe același site. Ca să te asiguri că optezi pentru varianta corectă, citește detaliile prezentate în descrierile de produse. Verifică dimensiunile, materialul, specificațiile tehnice, perioada de garanție, instrucțiunile de folosire.

Urmărește review-urile primite de comercianții online

Ține seama de evaluările și recenziile postate de utilizatori pe site-urile de comerț online. Astfel îți dai seama de seriozitatea firmei respective și ai ocazia să afli detalii despre experiențele pe care alți oameni le-au avut în utilizarea produselor pe care vrei să le cumperi.

Setează alerte pentru produsele favorite

Ai găsit lucruri care-ți plac, dar nu sunt pe stoc sau vrei să le cumperi pentru o ocazie specială. Marchează-le ca produse favorite și activează alerte pe email, în aplicație sau prin SMS, ca să afli imediat ce sunt disponibile sau fac parte dintr-o campanie de reduceri.

Alege site-uri cu politică de retur convenabilă

Se întâmplă să te răzgândești sau să nu-ți placă produsele pe care le-ai comandat pe net. Alege site-uri cu o politică de retur convenabilă, ca să primești  banii înapoi rapid, fără amânări sau penalizări. Bifează opțiunea de verificare a coletului la primire și interesează-te despre perioada disponibilă pentru returnarea produselor.

Optează pentru metode diverse de livrare 

Cumperi online, dar produsele vin offline, așa că trebuie să te asiguri că le vei prelua la timp și fără eforturi suplimentare. Alege varianta prin curier atunci când îți știi programul și poți să fii la adresă în ziua livrării. Ai la dispoziție și easybox sau ridicare direct din magazin, cum îți convine.

Utilizează metode avantajoase pentru plățile online 

Folosești carduri de cumpărături, carduri de credit sau alte instrumente bancare. Ia în considerare cele mai avantajoase metode pentru plăți online, folosind platforme securizate precum Apple Pay, Google Pay și alte softuri financiare special instalate pentru shopping pe internet.

Ține seama de sfaturile prezentate și cumpără online produsele tale preferate, ca să le achiziționezi rapid, în siguranță și la prețuri avantajoase.

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!