Primii români care au traversat Atlanticul vâslind. Află ce recorduri au doborât

De Laura Davidescu pe
La mijlocul lunii decembrie, o echipă de români temerari au pornit în traversarea Oceanului Atlantic într-o barcă cu vâsle, în cadrul celei mai grele curse de canotaj din lume: "Talisker Whisky Atlantic Challange". Andrei Roșu, Vasile Oșean, Marius Alexe și Ionuț Olteanu, primii români care au traversat Atlanticul vâslind, nu doar că au terminat cursa pe primul loc la categoria bărcii lor, ci au doborât și recordul de viteză al cursei, traversând distanța dintre Insulele Canare și Antigua în doar 38 de zile.
Anterior, încă din sesiunea de antrenament, echipa Atlantic 4 obținuse un alt record mondial de viteză, pentru traversarea Mării Negre într-o ambarcațiune cu vâsle.
Cei patru au vâslit neîntrerupt toată această perioadă în echipe de câte doi, în reprize de două ore vâslit, două ore de odihnă. Ei au făcut acest lucru din dorința de a ajuta la strângerea de fonduri pentru ridicarea noului sediu Hospice Casa Speranței de la Adunații Copăceni, care va adăposti copii cu boli rare sau incurabile.
Descoperă în filmuleț câteva dintre momentele mai grele sau mai amuzante, dar cu siguranță memorabile cu care sau confruntat primii români care au traversat Atlanticul vâslind.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro