Cum explică Valeriu Gheorghiță cazul lui Alexandru Arșinel, infectat cu coronavirus după vaccinare

De Unica.ro, pe
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a vorbit despre cazul intens mediatizat a lui Alexandru Arșinel, actorul de 81 de ani infectat cu coronavirus la două luni după vaccinare.

Alexandru Arșinel și soția lui sunt internați la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București. Actorul a trecut și printr-un transplant de rinichi în trecut. Cum a ajuns el să fie infectat cu coronavirus la două luni după ce se vaccinase?

„Sunt persoane vulnerabile care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient al anticorpilor pentru a nu se infecta”, a explicat Valeriu Gheorghiță, după cum arată Libertatea. „Chiar și în acele cazuri de persoane infectate după vaccinare, vaccinarea protejează împotriva unei forma grave, a complicațiilor și a riscului de deces”.

Valeriu Gheorghiță a ținut să sublinieze că riscul de infectare post-vaccinare nu este zero: „Există date care arată inclusiv scăderea riscului de a face o formă asimptomatică sau de a transmite virusul în urma vaccinării, chiar dacă acest risc nu este redus la zero”.

Citește și: Alexandru Arșinel și soția sa, în spital cu COVID-19 după ce s-au vaccinat

Citește și: Alexandru Arșinel, noi declarații după ce el și soția lui au ajuns la spital cu COVID-19

Citește și: Cum a aflat Cătălin Botezatu că avea cancer. Medicii au crezut că are apendicită

Citește și: Cum arată Lili Sandu nemachiată. „O femeie poate arăta superb și fără tone de machiaj”

Ce a spus Alexandru Arșinel despre vaccinare și infectarea cu coronavirus

Alexandru Arșinel a povestit pentru Spynews cum se simte în prezent: „Ne simțim ca niște oameni bolnavi. Suntem de cinci zile în spital. Medicii mi-au promis că voi petrece sărbătorile acasă. E o formă, ei zic mai ușoară, din cauză că am făcut vaccinurile. Ne-am vaccinat în urmă cu două luni, cam așa, o lună și jumătate. Nu mi-au spus că este posibil să mai fac acest virus după vaccinare. Asta e. Nu așa a fost? Nu asta s-a spus? Nu am crezut. Nu am crezut că voi trece prin așa ceva”.

După vaccinare, actorul chiar a ținut să sublinieze cât de importante sunt vaccinurile în lupta cu pandemia, potrivit Fanatik: „Se lucrează la vaccinuri și se plătesc sume uriașe tocmai pentru a ne curăța viața de mizeria asta care ne omoară. Eu nu cred să nu aibă o finalitate pozitivă, până la urmă. Văd că încercările nu sunt zadarnice și apar în diferite locuri descoperiri care sunt împotriva acestui act criminal, după părere mea, lansat de o mână de nebuni care, acum doi ani de zile, au dat drumul la acest microb, această bacterie sau ce Dumnezeu este, care ne-a mâncat ani din viață. Eu am făcut și al doilea vaccin. Nu am avut efecte adverse. Mă simt așa puțin fără vlagă, dar nu aș pune-o pe seama vaccinului, ci pe seama anilor, pentru că această lipsă de vlagă o am de mai mult timp, nu de acum”.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!