Simona Halep: “Cred că lucrul cel mai important este să accepţi modul în care eşti şi apoi să lucrezi să devii mai bună”

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Luni, 10 iunie 2019, 17:12
Simona Halep a acordat un interviu pentru Women's Tennis Association, WTA Insider, în care a făcut o serie de dezvăluiri despre viața sa profesională și despre importanța pe care o are latura personală în atingerea performanței.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani, proaspăt câștigătoare a concursului Roland Garos, a declarat că nu și-a schimbat caracterul după incidentele de la Miami de anul trecut, ci, din contră, a reușit să-l îmbunătăţească: “Pot să spun că ştiu diferenţele, dar nu pot să spun că mi-am schimbat caracterul. Focul interior este încă acolo, doar am muncit să controlez acele momente. Am făcut o treabă destul de bună în ultimul an, ultimul an şi jumătate. În opinia mea, nu-ţi schimbi niciodată cracterul, doar îl îmbunătăţeşti şi-l controlezi. Nu ştii niciodată cât de puternică eşti până când nu te împingi la nivelul maxim, ceea ce am făcut. Ideea este că am învăţat să nu renunţ niciodată, cred că acesta este cel mai mare pas pe care l-am făcut pentru a putea câştiga acest turneu. Dacă ai acel foc în tine însăţi, trebui să-l laşi să te ajute în timpul meciurilor, dar să-l controlezi în acelaşi timp. Să fii fericită după meciuri, să suferi când pierzi. Trebuie să ai un echilibru, să te controlezi şi să te înţelegi pe tine însăţi şi de asemenea să te accepţi. Nu am acceptat că am fost negativă înainte, aşa că nu am realizat asta poate. Dar odată ce am început să realizez asta, să accept că sunt aşa şi să accept sfatul că trebuie să schimb în această direcţie, a fost mult mai bine. Am putut să o simt şi în viaţa personală, că sunt mult mai relaxată şi mai fericită. Cred că lucrul cel mai important este să accepţi modul în care eşti şi apoi să lucrezi să devii mai bună”, – a declarat Simona Halep, pentru WTA Insider, conform news.ro.

Totodată, Simona Halep consideră că pregătirea fizică este mult mai importantă decât antrenamentul de tenis în sine: „După Melbourne, am avut un drum nebun, nu m-am oprit din antrenament. Am făcut fitness în fiecare zi. Urăsc asta, pot să spun, nu-mi place în sala de sport. Dar am realizat în anii aceştia, de când sunt în top, că fără o pregătire fizică nu poţi fi acolo. Deci, la acest punct, pregătirea fizică este mai importantă decât tenisul, deoarece tenis joc deja de 20 de ani. Dar acum mă simt mai puternică fizic şi faptul că am atins o limită mai înaltă sau una mai adâncă la Melbourne m-a ajutat astăzi să simt că pot juca cinci ore” – a continuat Simona Halep.

Întrebată ce i-ar spune fetei care a câştigat în 2008 turneul de la Roland Garros, la juniori, Simona Halep a răspuns: „Întâi şi întâi, singurul lucru este să încerce să-şi controleze focul interior şi nervii. Sunt o persoană foarte emoţională, aşa că dacă pot controla asta atunci pot juca tenisul meu cel mai bun.”. De asemenea, pentru Simona acesta este, se pare, un alt început: „Bine, mă simt împlinită, cu siguranţă. Dar simt că vreau să joc mai mult. Seara trecută, când v-am vorbit şi voi m-aţi întrebat de Wimbledon, a fost ceva de genul „oh, am nevoie de o pauză”. Dar în cameră, când mă gândeam, abia aşteptam să merg pe iarbă şi să joc. Îmi place această atmosferă, îmi place familia tenisului. Cu siguranţă, nu mă voi opri. Voi continua să joc şi să visez la mai mult.”

Simona Halep s-a declarat uimită să vadă că adversarele sale s-au bucurat că a câștigat Roland Garos: Este frumos că mulţi, mulţi, mulţi jucători de tenis au fost bucuroşi pentru că am câştigat acest prim grand slam. Cred că a fost momentul cel mai emoţionant. Nu pot să spun că nu sunt obişnuită cu fanii alături de mine, pentru că de fiecare dată este o atmosferă extraordinară, dar să vezi jucătoarele împotriva cărora joci că sunt fericiţi pentru tine, este foarte special” – a concluzionat Simona, conform sursei citate.

Citește și – Corina Caragea și-a surprins fanii: “Casă de piatră!” FOTO

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!