S-a pronunțat divorțul dintre Oana Ioniță și Florin Budnaru: “În curând voi primi hârtia care atestă revenirea la numele meu”/ Exclusiv

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 septembrie 2023, 10:48

Oana Ioniță și Florin Budnaru s-au hotărât, la începutul anului, să se despartă, au depus actele pentru separarea legală, însă au avut de înfruntat o adevărată tevatură cu procesul de divorț, care s-a mutat de la tribunal la notar și din nou la tribunal. În exclusivitate pentru UNICA.ro, Oana Ioniță ne-a spus că divorțul s-a pronunțat pe 14 septembrie, urmând să primească, în perioada următoare, și documentul care atestă separarea.

Vedeta vrea să își schimbe numele și să revină la cel de fată, cu care a debutat în showbiz. Momentan, custodia copiilor este comună, însă Isabel, fata coregrafei din altă relație, locuiește cu ea, iar Maxim are domiciului la tatăl lui. Singura doleanță a vedetei este să petreacă mai mult timp cu fiul ei, aspect pe care trebuie să îl rezolve împreună cu Florin Budnaru, fostul ei soț.

Oana Ioniță și Florin Budnaru au divorțat. Primele declarații ale vedetei

Oana Ioniță și Florin Budnaru au decis să meargă pe drumuri separate după 10 ani de mariaj. Proaspăt divorțată, coregrafa nu are vreun plan legat de refacerea vieții alături de un alt bărbat, ci preferă să se preocupe de ea si de cei doi copii.

S-a pronunțat divorțul dintre Oana Ioniță și Florin Budnaru: “În curând voi primi hârtia care atestă revenirea la numele meu”/ Exclusiv

Oana Ioniță: “Trebuie să primesc o hârtie care să ateste divorțul”

Divorțul s-a terminat?

Este foarte complicat. Teoretic, pe data de 14 septembrie am primit sentința finală pe care trebuia sa o primim pe 29 mai. Din motive birocratice (grevă, vacanță). Am început cu un proces, am terminat la notar, la notar am hotărât să ne despărțim amiabil, sentința trebuia apoi să se reia în tribunal cu toate că trebuia să se finalizeze la notar, dar am ajuns la tribunal din nou. Teoretic, eu acum sunt divorțată sau căsătorită, pentru că am înțeles că s-a pronunțat divorțul pe 14 septembrie, dar trebuie să primesc o hârtie care să ateste divorțul ca eu să pot să-mi schimb numele și să redevin Ioniță Oana. Deci, este incert tot ce se întâmplă, dar eu mă consider divorțată de când am depus actele de divorț din februarie – martie.

Oana Ioniță: “Sper să rezolv cumva situația asta, pentru că îmi doresc să stau mai mult cu Maxim”

Cutodia este comună, copiii locuiesc cu câte un părinte...

Da, Maxim stă la fostul meu soț și Isabel stă la mine ca și domiciliu. Custodia ar trebui să fie comună, timpul este destul de rar cu Maxim pe care mi-l împart, sper să rezolv cumva situația asta, pentru că îmi e dor de el și îmi doresc să stau mai mult cu el. Cred că orice mamă simte asta. Isabel este cu mine la sală, acasa, la cumparaturi și facem împreună tot felul de activități. Cumva am devenit prietene. Chiar dacă sunt mama ei, în continuare o mai cert seara când nu se culcă, când stă prea mult pe telefon sau nu își rezolvă punctual programul. E normal să fie o voce, care te pisează când o iei în direcția greșită, pentru că e adolescentă și poate să alunece ușor.

Isa are 12 ani si Maxim 9 ani, el este încă mic și încă influențabil și are nevoie de dragostea de mamă. Mi-am eliberat foarte mult programul, pentru a petrece cât mai mult timp cu el pentru activități, vacanțe, educație. Înainte stăteam foarte mult la sală, predam multe cursuri și mă implicam în organizarea afacerii și a evenimentelor mele. Mă uita Dumnezeu, pentru că știam că trebuie să plătesc o casă, credite și copiii mei să aibă condiții bune pentru viață și educație. Și când a venit divorțul, ia uite-mă, am muncit atâta, când mai bine stăteam cu copiii, dar am știut că Florin este acolo și el având atâta timp liber de la teatru, cumva ne-am înțeles pentru echilibrarea balanței

Citește și: Oana Ioniță, primul interviu după anunțul divorțului de Florin Budnaru: „Copiii trebuie să știe că…” / Exclusiv

Ce i-a reproșat Florin Budnaru Oanei Ioniță

S-a echilibrat balanța?

Așa am crezut eu, dar nu era așa, el stând mai mult cu copiii și eu lucrând mai mult. Mi s-a reproșat mai târziu că, chiar dacă eu am lucrat mai mult, cumva iubirea nu se cumpără. Adică timpul alocat copiilor este mult mai important. Și am decis să petrec mai mult timp cu Isa și cu Max.

După despărțirea asta te-ai gândit să apelezi la consiliere pentru tine, pentru copii?

Eu am mai fost la câteva ședințe care m-au ajutat foarte mult să văd mai limpede ce îmi doresc și cum am ajuns să îmi proiectez viața în prezent. Nu cred că psihologul este cuvântul neapărat potrivit, ci o persoană la care să te destăinui și cu care să te sfătuiești și care să fie imparțială. 

Am o prietenă psiholog, pe care am cunoscut-o acum ceva timp. Încerc să găsesc tot felul de soluții sau variante și din punct de vedere energetic și din punct de vedere spiritual, unde simt eu că mă pot deschide și cu cine pot să comunic, astfel încât să mă eliberez de probleme si negativism. Nu sunt habotnică să merg săptămânal la biserică să mă spovedesc sau în mod frecvent la psiholog. Sunt conștientă că toți avem păcatele noastre, încerc să îmi păstrez o energie pozitivă.

Oana Ioniță: “Nu a mai fost iubirea cred!”

Din punctul tău de vedere, despărțirea s-a produs din ce cauză?

S-a produs o separare a noastră pe partea psihologică, fiecare le avea pe ale lui, eu eram foarte prinsă cu școala, el era foarte prins cu Maxim, un fel de dependență majoră. Eu ușor-ușor nu mai aveam foarte mult acces la Maxim și de câțiva ani nu am simțit că am un sprijin al soțului meu, să ieșim în vacanță, să ne petrecem timp împreună ca și familie, cred eu că ruptura s-a produs ușor din detalii din lucrurile mărunte până când nu am mai văzut o ieșire decât separat. Cred că e important să existe tot timpul sentimentul de iubire și de respect al amândurora. Atunci când se rupe ceva, fara scandal evident sau certuri, ceva se produce chiar și în liniște și simți că lucrurile nu mai pot evolua în cuplu, atunci părerea mea este că ori luptă împreună pentru salvarea relației, ori divorțează.

Isabel face performanță cu baletul și e bursieră la școală

S-a pronunțat divorțul dintre Oana Ioniță și Florin Budnaru: “În curând voi primi hârtia care atestă revenirea la numele meu”/ Exclusiv

Acum trebuie să te reorganizezi... Ce plan ai?

Încerc să mă concentrez mult pe Isabel și pe activitățile pe care le are ea. Am încercat să mă organizez și cu Maxim, să-i pun engleza, să continue cu matematica mentală, baschetul, japoneza și înotul și tot ce făcea el înainte, din păcate a renunțat la foarte multe activități. Isabel încă face pregătire la matematică, engleză, balet, dans contemporan, gimnastică, coregrafii, face antrenamente, face pregătire, este un elev bursier cu o medie peste 9,50 și sunt foarte mândră pentru că învață foarte bine și este foarte pasionată de dans, fiind o adevarată profesionistă deja.

Face performanță cu baletul din câte am văzut.

Am fost în Portugalia a luat locul întâi mondial din mii de copii din toata lumea, e o mare realizare și asta i-a hrănit iubirea pentru balet și simte că are pentru ce să lupte. Are un viitor și sper ca la un moment dat să îmi preia afacerea, cu toate că este mai strictă decât mine.

Știu că e prematur, dar mai crezi în căsătorie?

Nu știu, nici nu aveam de gând să mă căsătoresc când l-am cunoscut pe fostul soț, pe Florin. Nu aveam de gând să mă căsătoresc, dar atunci a fost așa o explozie de energie, de culoare, de lucruri pozitive care s-au întâmplat în viața mea din senin. După 10 ani, probabil a intervenit rutina si nu am mai putut construi pe aceiași fundație.

Citește și: Oana Ioniță a vorbit despre divorț și despre relația cu fiul ei. Maxim a ales să stea cu tatăl lui

Ești deschisă să mai dai o șansă iubirii sau ești canalizată pe copii, pe profesie?

Sunt canalizată pe mine în primul rând, astfel încât copiii mei să aibă o mama liniștită si fericită, să încerc să fiu eu bine pentru ei. Pentru că dacă nu sunt eu bine, nici ei nu vor fi bine.

Sursa foto: Instagram/ Arhiva personala

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter