Pe cine trimitem la Eurovision 2010?

De Cristina Popa, pe

Pe 9 decembrie 2009, TVR dădea startul preselecţiei naţionale pentru concursul Eurovision 2010, iar pe 25 ianuarie, juriul stabilea care sunt cei 16 artişti care merită să meargă în finală.
Astfel, pe lângă alte nume mai puţin celebre, considerate apte pentru competiţia de la Oslo, Paula Seling, Kamara, Anda Adam, Connect-R, Cătălin Josan şi Alexandra Ungureanu se bat pentru aceeaşi şansă.

În timp ce unii sunt încrezători în forţele proprii şi nu se sfiesc să arate lumii acest lucru – „Sinceră să fiu mi se pare cea mai bună piesă dintre toate cele alese.” Anda Adam  -, alţii au fost nevoiţi să îşi ia rămas bun de la visul de a reprezenta România în finala europeană din Norvegia, chiar înainte de a începe lupta propriu-zisă.

În ciuda eforturilor despuse, Alina Chinie („RedBlonde”), Alin Oprea, Cornel Ilie („Vank”), Ozana Barabancea, Laura Petrescu (ex „Wassabi”) sau trupa ‚Blaxy Girls” şi piesele lor, nu au adunat suficiente puncte pentru a merge în finală.

Surpriza preselecţiei naţionale? Participarea lui Florin Salam, cel care nu a reuşi să impresioneze juriul cu niciuna din cele două piese înscrise în concurs.

După postarea celor 16 piese rămase în competiţie pe site-ul oficial Eurovision 2010, pe 6 februarie 2010, va urma o perioadă de o lună de zile de promvare a acestora pe toate posturile TVR, precum şi pe alte canale media.

Selecţia naţională Eurovision de anul acesta va avea loc pe 6 martie, la Circul de Stat Globus din Bucureşti.

Ajutate de ghiduşa Gianina Corondan, gazdele evenimentului din acest an vor fi Horia Breciu şi Valentina Pelinel, soţia deputatului democrat liberal, Cristina Boureanu.

Finala europeană a concursului Eurovision se va desfăşura în data de 29 mai 2010, în Oslo, Norvegia.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!