Muzicianul şi actorul Piotr Mamonov a murit din cauza COVID-19

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 16 iulie 2021, 12:25
Piotr Mamonov, un cunoscut muzician, poet şi actor din Rusia, s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani, din cauza complicațiilor cauzate de boala COVID-19. 

Piotr Mamonov, fondator al trupei rock Zvuki Mu și o figură emblematică a scenei din Rusia, a încetat din viață în data de 15 iulie 2021, într-un spital din Moscova. Acesta a suferit complicații din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2, iar în ultimele două săptămâni a fost în comă indusă, conectat la ventilator.

Născut la Moscova, într-o familie de intelectuali, artistul a devenit rapid unul dintre cei mai populari muzicieni din Uniunea Sovietică și s-a remarcat și pe piața muzicală din străinătate datorită colaborării cu Brian Eno, un cântăreț britanic recunoscut ca fiind unul dintre principalii inovatori ai muzicii ambientale.

A cântat în mai multe trupe de-a lungul anilor, însă succesul a venit cu Zvuki Mu, trupă pe care a înființat-o în 1982. De asemenea, acesta s-a remarcat și ca actor.

Citește și: Andreea Bănică, dezvăluiri surprinzătoare din viața intimă: E soțul meu, ce nu am voie?

Iulia Albu, schimbare majoră de carieră: ce face după plecarea de la Pro TV

Cum a reacționat iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, când a aflat că fostul lider PSD urmează să fie eliberat

Mirela Vaida, amenințată de fratele lui Ioniță de la Clejani

Piotr Mamonov a renunțat la viața artistică și s-a mutat într-un sat izolat

După ce în 1990 s-a convertit la ortodoxie a devenit foarte religios, artistul a renunțat la proiectele sale culturale și s-a retras într-un sat. A revenit în cinematografie în 2006, cu rolul din „Ostrov (The Island)/ Insula”, în regia lui Pavel Lungin. Filmul a câștigat numeroase premii și i-a adus lui Mamonov o importantă distincție: premiul Nika pentru cel mai bun actor. 

În 2009 a jucat în „Tsar/ Țarul”, un alt film în regia lui Pavel Lungin. Acesta a continuat să joace în diferite proiecte până în 2019, când a suferit un atac de cord, ce a necesitat o intervenție chirugicală și o lungă perioadă de recuperare.

A fost internat la începutul lunii iulie, după ce a început să aibă simptome specifice bolii COVID-19 și dificultăți de respirație. Medicii au hotărât plasarea lui în comă indusă și conectarea la ventilator. Soția sa, Olga Mamonova, a spus că au încercat să-l scoată de pe ventilator fără succes. În data de 14 iulie, starea lui a început să se înrăutățească, potrivit themoscowtimes.com.

Sursă foto: Facebook

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!