Don Draper, bărbatul perfect din „Mad Men”

De Diana Sorescu pe

Viaţa agitată a angajaţilor din agenţiile de publicitate din New York-ul anilor ’60 a cucerit milioane de telespectatori. Şi pe bună dreptate. Încă de la lansare…

… serialul „Nebunii de pe Madison Avenue” (Mad Men) a avut un succes colosal.

Mai mult decât atât, a primit Premiul Emmy pentru cel mai bun serial dramatic, două Globuri de Aur, un Premiu Peabody, un Premiu al Asociaţiei Producătorilor, două premii ale Asociaţiei Scenariştilor, Premiul AFI în 2007 şi 2008 pentru clasarea în Top 10 al celor mai bune programe de Televiziune şi Premiul BAFTA pentru cel mai bun program internaţional. Aşadar nu e de mirare că Mad Men e iubit de milioane de oameni.

Ce se întâmplă în Mad Men

Serialul descrie existenţa şi stilul de a trăi al agenţilor de publicitate de pe Madison Avenue şi urmăreşte competiţia acerbă dintre cei care au ridicat vânzările la rang de artă. Seria a fost iniţiată de Matthew Weiner, scenaristul serialului „Soprano”.

Personajul central în jurul căruia gravitează întreaga acţiune este Don Draper, un bărbat ambiţios şi puternic, director de creaţie în agenţia Sterling Cooper. Don reflectă perfect tipologia cuceritorului cu reputaţie, ce se zbate să ţină pasul cu schimbările rapide din domeniu şi cu tinerii ce îşi doresc o carieră în advertising.
Un campion atât în carieră, cât şi în dormitor, Don este un Don Juan al vremurilor sale şi astfel serialul urmăreşte şi rolul femeilor în acea perioadă, demascând imaginea perfectă a familiei anilor ’60.

Să-l cunoaştem pe Jon Hamm

Don Draper este interpretat magistral de carismaticul actor Jon Hamm, ce a cunoscut faima odată cu acest serial. Totodată, el a primit Globul de Aur în 2008 pentru categoria Best Actor in a Drama Series, acest premiu confirmându-i succesul.
Considerat un sex simbol, Jon a primit titulatura de cel mai sexy bărbat în viaţă conform People, în 2008. În acelaşi an, Entertainment Weekly îl numea artisul anului astfel că Hamm a devenit pe dată subiect de interes. În special pentru publicul feminin!
În viaţa particulară, Jon Hamm nu împrumută nimic din viaţa tumultoasă şi aventurieră a personajului său. Actorul are o relaţie stabilă de peste 13 ani cu scenarista Jennifer Westdfeld, cu care chiar dacă nu este căsătorit consideră că şi-a găsit sufletul pereche.
Un lucru amuzant din culisele serialului este faptul că Jon nu fumează, iar personajul său este recunoscut pentru acest viciu. Ca să fie totuşi credibil, Jon apelează la un mic truc: aprinde de fiecare dată ţigări din plante medicinale şi ierburi ce nu conţin nicotină.

Serialul a fost difuzat până acum de TVR 1, şi sperăm ca din toamnă să îl regăsim în grila de programe. Pentru că ne place teribil!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro