„In memoriam Gheorghe Dinică” la TVR

De Cristina Popa pe

Deşi a trecut în nefiinţă, actorul Gheorghe Dinică va rămâne printre noi prin roluri deja celebre, prin piesele de teatru şi filme ce vor sta mereu drept mărturie pentru talentul său.
După mai bine de jumătate de lună de spitalizare, astăzi maestrul Gheorghe Dinică a încetat din viaţă, la vârsta de 75 de ani, în urma unui stop cardiac.

Subliniind faptul că marele actor a părăsit doar scena vieţii, Televiziunea Naţională introduce în grila de programe ore speciale „In memoriam Gheorghe Dinică”.

Astfel, în această seară, pe TVR Cultural începând cu ora 20.45 va fi difuzată piesa de teatru „…Escu!” de Tudor Muşatescu ce îi are în distribuţie pe Gheorghe Dinică, Iarina Demian, Victoria Mierlescu şi Amza Pellea, în timp ce TVR 1 a programat emisiunea Eugeniei Vodă „Planeta Cinema”, cu începere de la ora 22.00, dedicată tot maestrului Gheorghe Dinică.

Mne, de la ora 12.15, la TVR 1 va putea fi urmărită emisiunea „Profesioniştii” în care Eugenia Vodă l-a avut ca invitat de regretatul actor, iar de la ora 21.25, la TVR Cultural telespectatorii vor putea revedea ediţia emisiunii „Garantat 100%”, în care Cătălin Ştefănescu a discutat cu Gheorghe Dinică.
 
Tot miercuri, începând cu ora 22.10, TVR 1 va difuza „Prin cenuşa imperiului”, filmul semnat de Andrei Blaier ce are în distribuţie pe: Gheorghe Dinică, Gabriel Oseciuc, Cornel Coman, Irina Petrescu, Elena Albu şi Ştefan Sileanu.

Foto: Mediafax

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro