Ennio Morricone, celebrul compozitor italian, a murit la 91 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 06 iulie 2020, 11:08
Ennio Morricone a murit la 91 de ani, într-un spital din Roma. Celebrul compozitor și dirijor italian a compus muzică pentru mai mult de 500 de filme și a câștigat de două ori Premiul Oscar pentru coloana sonoră

Legendarul compozitor era în spital pentru că suferise de curând o fractură de femur. Familia a anunțat, prin intermediul avocatului lor, Giorgio Assumma, că funeraliile vor fi private pentru a ”pentru a respecta sentimentul de umilitate care l-a inspirat în toată existența sa.”

Citește online gratuit numărul de iulie al revistei Unica

Ennio Morricone a murit „în zorii zilei de 6 iulie, la Roma, cu mângâierea credinței”, se arată în declarația familiei.

”Și-a păstrat până în ultima clipă luciditatea și marea demnitate”, a transmis soția acestuia, potrivit Digi24.

Cine a fost Ennio Morricone

Ennio Morricone s-a născut în Roma, în data de 10 noiembrie 1928. A studiat la Conservatorul Academiei Naționale din Santa Cecilia, unde a învățat să cânte la trompetă.

A început să compună muzică de film în 1962 și s-a făcut remarcat datorită seriei de „western-uri spaghetti”.  De-a lungul carierei sale a compus sute de coloane sonore pentru filme de cinema și de televiziune, printre care ”Pentru un pumn de dolari”, ”A fost odată în America” și ”Bunul, răul și urâtul”. Morricone a semnat și coloana sonoră pentru celebrul serial ”Caracatița”.

Citește și: Povestea neștiută despre coloana sonoră din „Mic dejun la Tiffany”

Ennio Morricone a primit, în 2007, premiul de onoare pentru întreaga carieră al Academiei Americane de Film. În 2016 a câștigat Oscarul pentru coloana sonoră a filmului „The Hateful Eight”, pentru care a primit și un Glob de Aur, precum și un premiu BAFTA.

Era căsătorit din 1956 cu Maria Travia.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!