Cele mai inteligente vedete de al Hollywood. Ce IQ au

De Geo Berciu, pe
Sunt celebre şi bogate, însă nu numai norocul le-a ajutat să ajungă la acest statut, ci şi inteligenţa. Vezi mai jos care vedete feminine de la Hollywood se pot lăuda cu un IQ peste medie.

Sharon Stone, al cărui IQ este deja legendar, 154, este poreclită şi „cea mai deşteaptă actriţă de la Hollywood”. De altfel, vedeta a obţinut, la vârsta de 15 ani, o bursă şcolară la Universitatea Edinboro din Pensylvania, unde a studiat literatura creativă şi artele. Ca să ne dăm seama cam care îi este nivelul de inteligenţă este de ajuns să o comparăm cu Albert Einstein sau Stephen Hawking, deţinătorii unor indici de 160.

sharon-stone-iq

Natalie Portman, Shakira și Madonna au un IQ ridicat de 140. Prima are o diplomă în psihologie la Harvard, dar a studiat şi la Universitatea Ebraică din Ierusalim, vorbeşte fluent cinci limbi străine şi a publicat numeroase articole în reviste științifice .

natalie-portman-iq

Shakira, printre cei mai de succes cântăreți ai lumii, se descurcă bine în spaniolă, engleză, portugheză, franceză, italiană, catalană și arabă, fiind, în acelaşi timp pasionată de istorie și culturile lumii.

shakira-iq

Chiar dacă Madonna nu a acordat o prea mare importanţă studiilor, spiritul ei inovator a făcut-o să se reinventeze de fiecare dată cu succes, menţinându-se ani de zile în fruntea topurilor muzicale. Vi se pare puţin lucru?

madonna-iq

Jodie Foster se mândreşte cu un IQ de 132. Ea a terminat Liceul francez din Los Angeles ca şefă de promoţie, iar apoi a studiat la Universitatea Yale, unde a primit o diplomă “magna cum laude”.

jodie-foster-iq

Acelaşi coeficinet de inteligenţă, 132, îl are şi talentata actriţă Nicole Kidman, câştigătoarea unui Oscar pentru rolul Virginiei Woolf din „The Hours“.

nicole-kidman-iq

IQ este prescurtarea pentru „Intelligence Quotient” – „coeficientul de inteligenţă”. Există o serie de teste care vă pot spune, cu oarecare aproximaţie, cât de deştept sunteţi. O persoană de inteligenţă medie, normală, se situează la un IQ de 91-109. Tot ce este peste, tinde spre genialitate.

(Sursa foto: Hepta)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!