Are bani de dat! Suma pe care Smiley o datorează statului

De Ioana Tătaru pe
Nici vedetele nu scapă de datorii! Într-un document publicat, miercuri, pe pagina de Facebook a jurnalistului Rareș Bogdan reiese că ANAF continuă inventarierea artiștilor și a fotografilor de la nunți. Pe listă apare și numele lui Smiley. Cât datorează acesta statului?

Update. Conform mesajul transmis de reprezentanții lui Smiley către presă, acesta nu ar mai avea, în prezent, datorii către Statul român. ”Situatia la care se refera documentul intern al ANAF a avut loc in primavara anului 2015, cand in urma unei verificari facuta de ANAF, s-a constatat ca Andrei Tiberiu Maria ar fi trebuit sa colecteze TVA cu un an mai devreme decat a facut-o. Acest incident s-a datorat unor neclaritati in legislatia fiscala de la acea vreme si a opiniilor diferite pe acest subiect, dar in niciuncaz din dorinta de a se sustrage de la plata taxelor, situatia fiind solutionata tot in anul 2015”, este declarația oficială a avocatei lui Smiley.

Smiley are de plătit peste 150.000 de lei

Jurnalistul Rareș Bogdan a publicat recent pe pagina de Facebook un document cu lista artiștilor și fotografilor „inventariați” de ANAF. Se pare că versurile piesei „Am bani de dat/ Am datorii la stat” s-au transformat într-o situație reală pentru Smiley. Potrivit documentului publicat al ANAF Argeș, Smiley ar avea de plătit peste 150.000 de lei, pentru depășirea plafonului TVA și nedeclararea veniturilor.

Documentul publicat de Rareș Bogdan se numește „Informare privind acțiunea desfășurată în vederea identificării contribuabililor ce desfășoară activități în cadrul evenimentelor prilejuite de celebrarea căsătoriei civile sau religioase” și a fost adresat vicepreședintelui ANAF Șerban Andrei Nistor de către „șef administrație adjunct” Inspecție Fiscală Argeș în data de 8 ianuarie 2019.

În documentul respectiv, ANAF Argeș se observă că Andrei Maria Tiberiu (Smiley) are de plătit 168.000 lei.

În această situație, se pare că, versurile piesei „Am bani de dat” i se potrivesc perfect lui Smiley:

ANAF a început, din octombrie 2018, să trimită tinerilor însurăței scrisori prin care cere date despre formațiile de muzicieni angajate să cânte la nuntă, despre fotografi și despre restaurantele în care au organizat petrecerea. Cei care nu oferă informații, trebuie să plătească amenzi între 2000 și 5000 de lei.

Sursă foto: Facebook-Rares Bogdan, Facebook-Smiley

Sursă video: Youtube.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro