Actorul Geoffrey Rush, despăgubiri record din partea unui tabloid

De Oana Savin, pe Ultimul update Vineri, 24 mai 2019, 13:56
Actorul Geoffrey Rush a primit despăgubiri record de 2,8 milioane dolari australieni din partea tabloidului Daily Telegraph, care a fost condamnat pentru defăimare după ce a publicat acuzațiile de comportament sexual neadecvat formulate de o actriță împotriva starului australian.

Suma, care ține cont de pagubele financiare provocate de acest scandal lui Rush reprezintă cele mai mari despăgubiri obținute vreodată de o persoană într-o instanță din Australia, potrivit The Age.

În anul 2017, Daily Telegraph a publicat pe prima pagină un articol ce afirma că Sydney Theatre Company a primit o plângere din partea actriţei Eryn Jean Norvill, care îl acuza pe Geoffrey Rush că a atins-o în mod intenţionat într-o manieră nepotrivită cu ocazia unei reprezentaţii a producţiei teatrale „Regele Lear”.

În luna aprilie a acestui an, un magistrat din Sydney a ajuns la concluzia că Daily Telegraph a publicat „un articol senzaționalist, imprudent și iresponsabil” și a condamnat această publicație la plata unor despăgubiri de 850.000 de dolari australieni, sumă care nu ținea cont de pagubele financiare provocate lui Geoffrey Rush.

Judecătorul Michel Wigny a estimat că cititorii erau stimulați să creadă, în momentul în care au citit articolul, că actorul este „un pervers”, în baza informațiilor publicate.

De asemenea, magistratul a ajuns la concluzia că faptele susținute de Eryn Jean Norvill erau incoerente și că aceasta avea uneori „înclinația de a exagera sau de a înflori lucrurile”.

Astfel, joi, judecătorul a mai acordat actorului încă 1.96 milioane de dolari australieni daune speciale pentru pierderea câștigurilor și viitoarelor oportunități economice datorate impactului articolelor asupra reputației sale.

Geoffrey Rush a câștigat, în 1997, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, datorită interpretării din filmul „Shine”. Artistul mai are în palmares trofee importante precum două Globuri de Aur, un Primetime Emmy și trei premii BAFTA.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!