A murit Delia Fiallo, supranumită „mama telenovelei”. Scenarista cubaneză avea 96 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 30 iunie 2021, 15:58
Scenarista cubaneză Delia Fiallo, considerată "mama telenovelei latino-americane", s-a stins din viață la Miami, la vârsta de 96 de ani. A fost autoarea unora dintre cele mai de succes producții romantice, cum ar fi „Kassandra”, „Esmeralda”, „Rosalinda”.

Delia Fiallo a murit în locuința sa din Coral Gables, Florida, cu doar câteva zile înainte să împlinească 97 de ani, a dezvăluit îngrijitoarea sa din ultimii trei ani pentru The Associated Press.

Aceasta nu a dezvăluit cauza decesului, dar a spus că renumita scenaristă a fost înconjurată de copiii săi până în ultima clipă. Nora sa, Odalis Baez, a confirmat decesul pentru AFP. 

Citește și: Fulgy, fiul Clejanilor, mesaj neașteptat pentru Alex Velea după ce s-a întors de la Obregia

Mama Luizei Melencu s-a recăsătorit la doi ani după tragedia de la Caracal

Un român care susține că este fiul nelegitim al Prințului Charles a devenit viral în online

Nicoleta Luciu, criticată de fani pentru felul în care a ajuns să arate: Te-ai transformat urât. Nu cred ceea ce văd!

Delia Fiallo a fost autoarea telenovelor de succes „Esmeralda” și „Kassandra”

De-a lungul carierei sale, celebra scriitoare a scris în jur de 43 de telenovele, cu peste 80 de adaptări ale operei sale din întreaga lume. Unele dintre cele mai cunoscute producții ale sale au fost „Kassandra”, „Esmeralda”, „Rosalinda”, „María del Mar”, „La Zulianita”, „Lucecita”, „Cristal”. 

Considerată de fanii săi „mama telenovelei latino-americane”, aceasta şi-a început cariera în 1950 cu telenovele radiofonice, iar în 1957 a debutat în televiziune. A părăsit Cuba în 1966 și s-a stabilit în Miami, SUA, dar a locuit o vreme și în Venezuela.

A fost căsătorită cu directorul de radio Bernardo Pascual, timp de 67 de ani, până la moartea acestuia din martie 2019. Scenarista a avut cinci copii și 13 nepoți.

Într-un interviu pentru AFP din 2018, Delia Fiallo a spus că vrea ca lumea să-şi amintească de ea „ca de o persoană care a iubit mult şi care a fost foarte iubită”.

Sursă foto: Profimedia, Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!