10 lucruri inedite despre Woody Allen

De Viva.ro, pe

În filme, Woody Allen joacă mai ales roluri de new yorkez nevrotic. În viaţa reală este bântuit de tot felul de fobii şi de scandalul provocat de relaţia cu fiica sa adoptivă, Soon-Yi, cu care s-a şi căsătorit.

Woody Allen

1. A ÎNCEPUT SĂ LUCREZE LA 15 ANI, când scria glume pentru un ziar local, activitate pentru care era plătit cu 200 $ pe săptămână. A scris apoi schiţe pentru emisiuni TV şi, la 17 ani, a început să câştige mai mulţi bani decât părinţii săi.

2. ŞI-A SCHIMBAT OFICIAL NU­MELE ÎN HEYWOOD ALLEN la 17 ani. Numele său adevărat, Allan Stewart Konigsberg, era o trimitere evidentă la originile sale. Ambii bunici erau imigranţi evrei, sosiţi în America din Rusia şi din Austria.

3. S-A CĂSĂTORIT PRIMA DATĂ LA 19 ANI cu o fată de 16 ani, Har­lene Rosen. În spectacolele de stand-up comedy pe care le-a susţinut a folosit relaţia cu prima sa soţie ca sursă de in­spiraţie. După divorţ, fosta soţie l-a dat în judecată pentru defăimare din cauza glumelor pe care le făcea pe seama ei.

4. ESTE PASIONAT DE JAZZ ŞI CÂNTĂ LA CLARINET. Numele de scenă, Woody Allen, este un omagiu adus clarinetistului Woody Herman. Împreună cu trupa sa, New Orleans Jazz Band, Woody Allen susţine con­certe în fiecare luni la Hotelul Carlyle din Manhattan. În anul 2008 a susţinut concerte două seri consecutiv în cadrul Montreal International Jazz Festival.
Citeşte continuarea pe viva.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!