Vaccinul anti-COVID, eficient pentru noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 15 ianuarie 2021, 11:33
Experții în sănătate din statele UE au ajuns la concluzia că vaccinul anti-COVID va fi eficient și pentru noua tulpină a virusului SARS-CoV-2, apărută în Marea Britanie. 

Confirmarea mai multor cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie și în alte țări a alarmat autoritățile din statele europene. Nu există indicii că această mutație suferită de virusul SARS-CoV-2 ar fi mai letală decât cele precedente, însă ea este mai contagioasă, cu 70% mai contagioasă, după cum a declarat premierul britanic Boris Johnson.

Citește online gratuit numărul de ianuarie al revistei Unica

Experții în sănătate sunt de părere că vaccinurile împotriva COVID-19 concepute până în prezent sunt eficiente şi împotriva noii tulpini din Marea Britanie.

Preşedinţia germană a Consiliului UE a convocat pentru luni dimineaţă o reuniune de urgenţă a statelor membre pentru a stabili măsurile ce vor fi luate în contextul acestei noi crize, potrivit Digi24.

Statele europene închid granițele cu Marea Britanie

Londra și sud-estul Angliei au intrat în a patra etapă de măsuri de restricții dure, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19 datorate acestei tulpini de coronavirus.

Mai multe state membre ale UE, printre care Belgia, Olanda, Italia, Austria, Irlanda, Germania, Bulgaria şi România au anunţat duminică suspendarea legăturilor aeriene din şi către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Belgia a suspendat și legăturile feroviare cu teritoriul britanic, iar Franţa a oprit pentru cel puţin 48 de ore transportul de persoane şi mărfuri dinspre Marea Britanie, inclusiv transporturile rutiere, maritime şi feroviare.

Citește și: Lista celor 10 spitale din România unde vor ajunge primele doze de vaccin anti-COVID-19

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat prin Hotărârea numărul 61 pentru aprobarea introducerii Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pe lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea și suspendarea zborurilor din și către Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord” a transmis CNSU.

Măsura va fi valabilă pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de luni, 21.12.2020, ora 19.00.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!