Rudele unui bărbat decedat de COVID-19 au desigilat sicriul. „A murit de cancer și ne obligă să-l îngropăm așa”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 01 iulie 2020, 13:14

Sicriul unui bărbat decedat, în vârstă de 41 de ani, din Gura Humorului care avea cancer şi s-ar fi infectat şi cu SARS- CoV-2, a fost deschis de familie, deși ar fi trebuit să rămână sigilat pe tot parcursul ceremoniei de înhumare.

Poliţia a deschis un dosar penal în acest caz, pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”.

Citeşte şi: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate a ajuns la 1651

În contextul infectării cu SARS- CoV-2, sicriul nu trebuia desigilat pentru a preveni răspândirea virusului pandemic, dar rudele persoanei decedate susţin că n-au fost informate că n-au voie să ridice capacul coşciugului.

Apropiații decedatului s-au declarat revoltați pentru că autoritățile i-ar fi „obligat” să îngroape bărbatul doar pentru bani.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

„Uitaţi ce să întâmplă la noi, în România. A murit de cancer şi ne obligă să-l înmormântăm de COVID-19 ca să ia bani. Uitaţi, oameni buni! Ne obligă să-l îngropăm de COVID-19 şi el a murit de cancer. Uitaţi, oameni buni, ce legi sunt!”, a spus unul dintre participanții la înmormântare, într-un live pe rețelele de socializare, potrivit adevărul.ro.

După incident, la la Gura Humorului s-a deplasat o echipă de inspectori de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a face o anchetă epidemiologică în vederea identificării persoanelor care au participat la înmormântare.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!