Raed Arafat: „Știm că circulă printre noi foarte mulți asimptomatici”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 20 mai 2020, 16:29

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că purtarea măștii este singurul mod de protecție față de persoanele infectate asimptomatice.

„Știm că circulă printre noi foarte mulți asimptomatici. Acesta e motivul pentru care cerem să fie purtată masca. Dacă am descoperi cine e infectat și cine nu, nu am cere să porți mască. Masca e un alt mod de protecție față de cei care sunt asimptomatici”, a spus el.

Citeşte şi: Marcel Vela: „Sunați la 112 dacă persoana de lângă voi nu poartă mască și strănută”

Șeful DSU a făcut o comparație între purtarea măștii ăn spațiile închise și aglomerate și purtarea centurii de siguranță în mașină.

„E ca și cei care nu vor să poarte centura de siguranță pentru că spun că au motive medicale și apoi fac un accident și ajung să fie decedați sau mutilați pe viață pentru că nu au purtat centura. Și aici e la fel, vrem să bravăm, noi avem probleme, nu vrem să purtăm masca, atunci ne asumăm și responsabiliatea că ne vom infecta. Dar problema e că vom infecta și pe alții, dacă noi suntem infectați”, a explicat Arafat, potrivit digi24.ro.

Pentru a se face și mai bine înțeles, Raed Arafat a postat pe pagina sa de Facebook o ilustrație în care este explicat modul în care o persoană fără mască se poate infecta de la o persoană cu COVID-19:

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. 

sursa foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro