Previziuni sumbre ale experților: „În toamnă, România ar putea avea peste 1.850 de cazuri de COVID-19 pe zi”

De Unica.ro, pe

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, este de părere că dacă rata de reproducere a infecțiilor se va menține la nivelul de 1,1 atunci, la 14 septembrie, vom avea 1.880 de noi cazuri de COVID-19 pe zi. În plus, potrivit aceluiași scenariu, la terapie intensivă ar putea exista 1.149 de persoane, față de 248 câte sunt în prezent.

Epidemiologul avertizează cetățenii că nu este, sub nicio formă, cazul să ne relaxăm.

Citeşte şi: Coronavirus în România. Bilanțul oficial al cazurilor de infectați și al deceselor

„În niciun caz nu ar trebui să ne relaxăm! Pentru că mergem către o țintă care a fost proiectată de biostatisticianul Valentin Pârvu încă de acum vreo două luni, când, a precizat acesta, la un număr bazal de reproducere de 1,1 în data de 14 august este posibil să ne confruntăm cu aproximativ 800 de infecții noi pe zi. Iată că, treptat-treptat, în ultima perioadă ne-am apropiat de această predicție. Vorbim de biostatistică. Are o valoare de predictibilitate indiscutabilă. Este foarte probabil ca proiecțiile să fie atinse”, a explicat dr. Emilian Popovici, potrivit Digi24.ro.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

Noua proiecție a biostatisticianului Valentin Pârvu pentru data de 14 septembrie este că dacă ne vom meține pe trendul de 1,1 pentru numărul bazal de reproducere, este probabil ca la acea dată să ne confruntăm chiar și cu 1.880 de cazuri noi pe zi și cu o cifră „zdrobitoare” și la terapie intensivă – în jur de 1.149 de pacienți, a anunțat Emilian Popovici.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!