Primul pacient din Galați tratat de COVID-19 cu plasmă hiperimună a decedat

De Unica.ro, pe

Un bărbat, în vârstă de 46 de ani, fără afecțiuni medicale cunoscute, a ajuns în stare gravă la un spital din Galați, fiind necesară intubarea. Acesta fusese infectat cu noul coronavirus, iar medicii au decis să folosească în premieră tratamentul cu plasmă hiperimună. Procedura s-a desfășurat la jumătatea lunii mai. După efectuarea testelor, medicii afirmaseră că pacientul nu mai avea COVID-19 și l-au transferat într-o secție fără persoane infectate. Cu toate acestea, starea paicentului erat tot mai gravă din cauza sechelelor pulmonare și renale rămase în urma infecției cu coronavirus, potrivit Mediafax.

Citeşte şi: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

Decesul bărbatului a fost confirmat luni, 1 iunie 2020, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) de la nivelulul Guvernului României: „Bărbat, 45 ani, judeţ Galaţi. Dată confirmare: 29.04.2020. Dată deces: 31.05.2020. Asistent social Căminul de bătrâni Sf. Spiridon Galaţi. Comorbidităţi: HVB, obezitate, sdr. QT prelungit, steatoza hepatică, sdr. hepatocitoliza”.

Bărbatul era asistent social la Căminul de Bătrâni „Sfântul Spiridon” din Galaţi, unul dintre cele două aziluri din acest judeţ care au devenit în luna aprilie focare extinse de coronavirus, cu  peste 250 de cazuri de infectare şi zeci de morţi.

Citește ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro