O femeie a murit după ce s-a înfectat simultan cu două tulpini diferite de SARS-CoV-2

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 14 iulie 2021, 17:39

O femeie, în vârstă de 90 de ani, din Belgia a decedat după ce s-a infectat, simultan, cu două tulpini de coronavirusAlfa și Beta.

Femeia nu era vaccinată anti-COVID-19.

Potrivit presei internaționale, medicii cred că femeia a luat virusul de la două persoane diferite.

Cazul ei este subiect de discuție la Congresul European de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase din acest an.

„Ambele tulpini existau în Belgia la momentul respectiv (n.r. martie, 2021, când a murit femeia), așa că este probabil ca doamna să fi fost coinfectată cu virusuri diferite de la două persoane diferite. Din păcate, nu știm cum a fost infectată. Era o doamnă care locuia singură, dar avea o mulțime de ajutoare care veneau să aibă grijă de ea. Este greu de spus dacă coinfectarea celor două variante îngrijorătoare a avut un rol în deteriorarea rapidă a pacientei”, a spus dr. Anne Vankeerberghen, cercetător principal la spitalul OLV din Aalst, Belgia.

Citeşte şi: 99% din americanii care au murit de COVID-19 în iunie erau nevaccinați

Experții în sănătate spun că astfel de cazuri de infectare cu două tupini diferite în același timp nu sunt o noutate în lumea medicală.

„Detectarea a două variante dominante îngrijorătoare la o singură persoană nu este o surpriză – acestea ar fi putut fi transmise de o singură persoană infectată sau prin contactul cu mai multe persoane infectate”, a explicat profesorul Lawrence Young, expert în virologie la Universitatea din Warwick.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!