Nelu Tătaru: „Prelungirea stării de alertă după 15 iulie este iminentă”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 14 iulie 2020, 15:43

În România, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus crește alarmant. Autotritățile se pregătesc deja pentru prelungirea stării de alertă după data de 15 iulie. Guvernul estimează că în următoarele 14 zile se vor înregistra între aproximativ 500 și 700 de noi cazuri de COVID-19 în România.

Citeşte şi: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că prelungirea stării de alertă, după 15 iulie, este „aproape iminentă”, dar spune că evoluția epidemiologică nu indică necesitatea reinstaurării stării de urgență.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

„În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă. Suntem într-o stare în care am făcut acele măsuri de relaxare, eram pregătiți de la 1 iulie să mai facem altele, dar evoluția nu ne-a permis, amănând măsurile de relaxare. Acestea depind de evoluție, evoluția depinde de sistemul medical, dar și de populație și de agenții economici care trebuie să respecte niște reguli. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a afirmat Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!