Ministrul Muncii: „Pensiile vor crește. Avem bani în buget”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 06 mai 2020, 12:07

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat că pensiile urmează să fie majorate, precizând că aşteaptă evaluarea încasărilor la buget de la Ministerul Finanţelor. Cu toate acestea, ministrul a evitat să spună cu cât vor crește pensiile.

Citeşte şi: Ce se va întâmpla cu plata pensiilor în următoarea perioadă. Ministrul Finanțelor a făcut anunțul

„Voi fi beneficiara evaluării financiare cu privire la încasările la buget pe care o va prezenta domnul ministru Cîţu în foarte scurtă vreme. Probabil că va face această evaluare după trecerea pandemiei, respectiv la maxim 6 luni de la începerea anului, atunci când această evaluare oricum trebuie făcută. Ce pot să vă spun este că pensiile vor creşte. Aştept evaluarea încasărilor la buget pe care Ministerul Finanţelor are obligaţia să o facă şi sunt adepta comunicărilor doar pe bază de cifre şi pe situaţii generate de analiza bugetului. Nu sunt adepta răspândirii de zvonuri, şi de opinii, şi de păreri, şi ce ce mi-ar plăcea mie, şi de ce i-ar plăcea unui alt coleg. Cred că avem responsabilitatea să dăm oamenilor răspunsuri pe bază de cifre clare, care să arate încasările la buget, respectiv resursele publice pe care le avem după această pandemie”, a declarat Violeta Alexandru la TVR, potrivit Agerpres.

Ministrul muncii a mai spus că nu poate afrima dacă va fi menţinut calendarul majorărilor care prevede pentru toamna acestui an creşterea punctului de pensie cu 40%

„În acest moment, legea este în vigoare, banii sunt în buget. Urmează să facă Ministerul Finanţelor, aşa cum s-a angajat, o evaluare a încasărilor la buget şi vom avea un răspuns cu toţii. Ce pot să vă spun, este că prefer comunicările pe baza acestor date decât decât alimentarea unei stări de tensiune sau de emoţie în populaţie şi cred că oamenii trebuie să aibă încredere că vom discuta cu cifrele şi cu informaţiile pe masă la momentul oportun”, a spus Violeta Alexandru.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!