Marea Britanie a anunțat ieșirea din pandemia de COVID-19

De Unica.ro, pe

Vești bune pentru britanici. Marea Britanie a anunțat ieșirea din pandemia de COVID-19. Potrivit celui mai recent studiu, vaccinarea populației a redus numărul infectărilor cu COVID-19 cu până la 90%.

Experții în sănătate au descoperit că imunizarea are un impact major în reducerea cazurilor de COVID-19.

Studiul, ce a fost efectuat în perioada 1 decembrie 2020 – 3 aprilie 2021, a foste fectuat pe 373.402 subiecți. După trei săptămâni de la vaccinarea cu prima doză cu Pfizer sau AstraZeneca, infectările cu simptomatologie au scăzut cu 74%, iar infectările fără simptome cu 57%. După rapel infectările asimptomatice au scăzut cu 70% și simptomaticele cu 90%.

Citește gratuit ediția de februarie a revistei Unica. O găsești AICI

Cazurile de COVID-19 continuă să scadă în Marea Britanie, diminuându-se cu 7% într-o singură săptămână, în ciuda redeschiderii școlilor și a magazinelor. De asemenea, au scăzut și decesele cu 26%, iar internările cu 19% în ultimele șapte zile.

„Marea Britanie a trecut de la o pandemie, la o situație endemică. Virusul mai circulă în comunitate, dar la un nivel scăzut și controlabil”, a spus Sarah Walker, profesor de Statistică Medicală și Epidemiologie la Oxford și anchetator șef al Biroului de Statistică Națională Covid-19, potrivit presei internaționale.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!