Gala Globurilor de Aur 2021, amânată din cauza pandemiei de COVID-19

De Unica.ro, pe
După ce Gala Premiilor Oscar a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19, a fost anunțată și amânarea Galei de decernare a trofeelor Globurile de Aur 2021.

Ceremonia de decernare a trofeelor Globurile de Aur 2021 va avea loc cu aproximativ două luni mai târziu fața de data la care era programată inițial, din cauza pandemiei de COVID-19.

Cea de-a 78-a ediție a galei Globurile de Aur 2021, organizată de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), va avea loc cu opt săptămâni înainte de cea a Academiei Americane de Film, reprogramată pentru 25 aprilie 2021, potrivit news.ro.

Citește online gratuit numărul de iunie al revistei Unica 

Detalii referitoare la calendar vor fi anunţate în curând, a transmis organizaţia.

De obicei, Gala Globurilor de Aur avea loc în prima duminică a anului și dădea startul sezonului premiilor la Hollywood. În 2021 gazdele ceremoniei vor fi actriţele Tina Fey şi Amy Poehler.

Premiile sunt votate de un grup de 85 de jurnalişti, care scriu pentru publicaţii internaţionale, spre deosebire de Oscaruri, care sunt votate de aproximativ 8.500 de membri ai Academiei. Având în vedere diferenţa, Oscarurile deseori au fost influenţate de rezultatele Globurilor de Aur. Premiile Globul de Aur sunt decernate pentru filmele sau seriile TV rulate cu un an în urmă.

Citește și: Gala Premiilor Oscar, amânată pentru aprilie 2021 din cauza pandemiei de COVID-19

Transmisia Globurilor se află pe locul trei în topul celor mai vizionate festivaluri ale anului, după Premiile Oscar și Premiile Grammy. În 2008 însă, cea de-a 65-a ediție a Globurilor de Aur nu a fost transmisă în direct. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în cadrul unei conferințe de presă care a durat doar 31 de minute, fiind cea mai scurtă ceremonie de decernare a unor premii din istorie.

Vedeta la Globurile de Aur 2020 a fost filmul „Once Upon a Time in Hollywood” al lui Quentin Tarantino, care a reușit să câștige trei trofee.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!