Gala Premiilor Oscar, amânată pentru aprilie 2021 din cauza pandemiei de COVID-19

De Unica.ro, pe
Gala Premiilor Oscar a fost amânată pentru prima oară în ultimii 40 de ani, din cauza pandemiei de COVID-19. Academia Mondială de Film a anunțat că decernarea celor mai importante premii din industrială de film va avea loc în aprilie 2021.

În contextul în care întreaga lume se confruntă cu probleme grave generate de COVID-19, Academia Americană a Artelor și Științelor Filmului a anunțat luni că cea de-a 93-a ediție a galei Premiilor Oscar nu va mai avea loc în data de 28 februarie, așa cum a fost programată inițial. Cele mai importante premii ale cinematografiei mondiale vor fi decernate cu o întârziere de aproape două luni, pe 25 aprilie 2021.

Organizatorii au mai anunțat că a fost extinsă perioada de eligibilitate a filmelor înscrise, până pe 28 februarie, dată la care fusese programată inițial gala. Astfel, producătorii de filme vor avea mai mult timp să își termine și să-și lanseze filmele.

Citește și: Gala Premiilor Gopo, în premieră, în aer liber. Când va avea loc evenimentul

Pentru prima dată în istoria premiilor Oscar, în competiție vor fi acceptate și filme lansate pe platforme de streaming, după cum a fost anunțat anterior. Motivul este că multe pelicule și-au amânat lansarea pe marile ecrane din cauza virusului SARS-CoV-2, potrivit știrileprotv.ro.

Premiile Academiei Americane de Film, cunoscute popular sub numele de Premiile Oscar, sunt niște premii decernate anual de către Academia Americană de Film, care are sediul în Los Angeles, California. Organizația avea în anul 2002 peste 6.000 de membri, toți profesioniști în diverse specialități ale cinematografiei, și anume producători, regizori, actori, directori de imagine și mulți alții.

Citește online gratuit numărul de iunie al revistei Unica

Prima ceremonie televizată a fost cea din 1953, iar în prezent este difuzată în mai mult de 200 de țări. Premiul Oscar este cea mai veche ceremonie de premii, cu echivalentele său, Emmy în televiziune, Tony în teatru și Grammy în muzică fiind modelate după acesta. Este considerat a fi cel mai prestigios premiu din cinematografie, urmat de Globul de Aur.

Sursă foto: 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!