Retrospectivă: 5 momente memorabile din istoria Premiilor Oscar

De Carmen Ghibuțiu, pe Ultimul update Duminică, 26 februarie 2017, 11:38
Gala Premiilor Oscar se apropie, ocazie cu care am selectat câteva scene memorabile de la edițiile anterioare: de la apariția unui bărbat complet dezbrăcat pe scenă în 1974, până la momentul când regizorul Roberto Benigni se îndreaptă către scenă urcându-se pe scaune în 1999 sau selfie-ul faimos al lui Ellen DeGeneris de acum trei ani.

Citește și – 15 lucruri pe care poate nu le știai despre Premiile Oscar

1. Oscar 2014 – Un selfie făcut de Ellen DeGeneris a devenit celebru

Selfie-ul făcut de Ellen DeGeneris la Oscarurile din 2014 a devenit una dintre pozele celebre din istoria Premiilor Academiei Americane de Film. În fotografie s-au aflat Jennifer Lawrence, Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong’o (iubitul ei, fratele ei Junior), Angelina Jolie, Bradley Cooper, Meryl Streep și Jared Leto (de fapt, un ochi de-al lui).

 

2. Oscar 1999: Gwyneth Paltrow nu s-a putut opri din plâns pe scenă

Gwyneth Paltrow nu și-a putut stăpâni lacrimile de emoție și fericire la gala Oscar din 1999. A urcat pe scenă pentru a primi premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal pentru „Shakespeare in Love”, iar de la un moment dat (min. 3:05 în videoul de mai jos) a început să plângă fără oprire, vorbind despre oamenii dragi din viața ei.

3. Oscar 1974 – Un bărbat complet dezbrăcat a apărut pe scenă

David Niven a avut parte de o surpriză de proporții când o prezenta pe Elizabeth Taylor la ediția din 1974 a Premiilor Oscar. Un bărbat complet dezbrăcat a trecut prin spatele lui, în exclamațiile surprinzătoare ale întregii săli (minutul 0:55 din videoul de mai jos).

4. Oscar 2010 – Premiul pentru cel mai bun regizor câștigat de o femeie pentru prima dată

Kathryn Bigelow este prima femeie regizor care a câștigat un premiu Oscar pentru „The Hurt Locker”. În același an, la aceeași categorie, era nominalizat și fostul ei soț, James Cameron pentru „Avatar”. Cei doi au fost căsătoriți în perioada 1989 – 1991.

Kathryn Bigelow - Oscar pentru regie in 2010

5. Oscar 1999 – Roberto Benigni a alegat pe scaune către scenă

În 1999, când Sophia Loren a anunțat câștigătorul pentru Cel mai bun film străin, regizorul Roberto Benigni a alergat pe scaune spre scenă. Câteva imagini de fericire pură cu cel care a regizat unul dintre cele mai emoționante filme din istoria Oscarurilor – „La vita è bella” („Viața e frumoasă”). A fost, cu adevărat, unul dintre cele mai frumoase momente de la Oscar.

Foto: Northfoto

Citește și – 10 momente muzicale care au făcut senzație la Oscaruri 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!