Experți britanici: Vaccinul anti-COVID-19 nu va da rezultate în cazul vârstnicilor

De Unica.ro, pe

Oamenii de știință britanici spun că viitorul vaccin împotriva COVID-19 s-ar putea să nu dea rezultate foarte bune în cazul persoanelor în vârstă, care au cel mai mare risc de a muri în urma infecţiei cu noul coronavirus.

Unul dintre cercetătorii din grupul de consultare ştiinţifică a Parlamentului britanic, profesorul Peter Openshaw, a declarat că trebuie luate măsuri pentru protejarea persoanelor vârstnice deoarece viitorul vaccin s-ar putea să nu-i protejeze de infectare.

Citeşte şi: Nelu Tătaru: Romania a intrat în sistemul european pentru vaccinul anti-COVID-19

Conform unui document prezentat Camerei Lorzilor, vaccinarea trebuie să vizeze anumite grupuri de persoane pentru ca în acest fel să fie protejaţi cei cu adevărat vulnerabili.

„Este posibil să protejăm un grup vulnerabil, vizând un alt grup şi acest lucru, de exemplu, se face în cazul gripei”, a explicat Openshaw, potrivit Mediafax.

Cercetătorul a explicat că oferind vaccinul antigripal nazal copiilor care, de cele mai multe ori nu fac forme severe de gripă, se protejează de fapt bunicii. De asemenea, prin imunizarea lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi serviciilor de îngrijire, se protejează în primul rând persoanele în vârstă care au cel mai mult contact cu aceştia.

Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI

„Vaccinul îi va ajuta pe cei tineri şi asta va fi bine, pentru că aceştia nu îl vor transmite mai departe către persoanele vârstnice. Dar nu va ajuta în mod direct grupul persoanelor vârstnice”, a spus Arne Akbar, preşedintele Societăţii Britanice de Imunologie.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!