Cu cât se amendează completarea greșită a recensământului

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 25 martie 2022, 17:30

Auroritățile trag un semnal de alarmă cu privire la completarea greșită a recensământului. Procesul de recensământ a început pe 14 martie 2022 cu autorecenzarea în mediul online. Recensămânul este obligatoriu, iar cei care refuză să participe sau furnează date false vor fi amendați.

În săptămâna 14 – 20 martie, circa 70 mii de români au completat formularele online de recensământ, iar acest lucru se mai poate face până la data de 15 mai.

Autoritățile spun că nu doar refuzul de a completa formularul este pedepsit conform legii, dar și înscrierea datelor eronate, care nu sunt conforme cu realiatatea. Completarea greșită a chestionarelor poate fi amendată cu sume cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei, potrivit Ordonanței 19, Art. 54, notează observatornews.ro.

Citeşte şi: Câți bani primesc de la stat românii care găzduiesc refugiați ucraineni

Autorecenzarea constă în trei etape:

  • accesarea platformei de autorecenzare și completarea formularului de pre-înregistrare;
  • atât cel care a făcut pre-înregistrarea, cât și membrii familiei sau ai gospodăriei pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare, vor primi pe adresele de mail transmise câte un link care duce la formularul personal de recensământ;
  • odată completat acest din urmă formular, trebuie apăsat butonul „Finalizare”, pentru a putea fi înregistrat în baza de date a recensământului.

Autorecenzarea online asistată poate fi făcută în spațiile special amenajate de fiecare primărie și poate fi realizată fie de pe dispozitivele personale ale oamenilor, fie pe dispozitivele recenzorilor.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!