Câți bani primesc de la stat românii care găzduiesc refugiați ucraineni

De Unica.ro, pe

Românii care găzduiesc refugiații ucraineni vor primi de la stat, la cerere, o anumită sumă de bani. Guvernul a aprobat, miercuri, 23 martie, prin ordonanţă de urgenţă, această posibilitate.

Mulți refugiați ucraineni sunt primiți de români în casele lor, iar statul vine în ajutorul gazdelor. Acestea vor primi pentru fiecare refugiat, la cerere, 20 de lei/zi pentru hrană şi 50 de lei/zi pentru cazare.

Aş vrea să vă semnalez şi adoptarea ordonanţei de urgenţă care permite persoanelor fizice care găzduiesc cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina să beneficieze de decontarea din bugetele Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a cheltuielilor cu hrana şi cazarea în valoare de 20 de lei/zi pentru fiecare persoană găzduită, pentru hrană, şi pentru cazare alţi 50 de lei/zi. (…)

Iată că prin această ordonanţă, Guvernul dă posibilitatea românilor care au făcut acest gest să poată continua sau, cel puţin, să-şi diminueze efortul pe care l-au făcut până acum, atât în privinţa asigurării hranei, cât şi în privinţa asigurării cazării, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la Palatul Victoria, potrivit știrileprotv.ro.

Mecanismul de decontare şi perioada de aplicare vor fi stabilite printr-o hotărâre de guvern.

Guvernul plătește 100 de lei/zi pentru refugiați ucraineni cazați la hotel

Guvernul alocă 100 de lei/zi pentru refugiații ucraineni cazați la hotel, iar pentru spaţiile puse la dispoziţie de statul român suma este de 50 de lei/zi.

Citește și: Actorul Mihai Călin, gazdă pentru o familie din Ucraina

Bianca Drăgușanu, intervenție estetică neașteptată. Ce și-a făcut de data aceasta.”Frumusțea presupune sacrificii”

Ce au făcut refugiații din Ucraina cu mâncarea primită de la voluntarii din Gara de Nord

Ce glumă a făcut Volodimir Zelenski în timpul unei conferințe de presă. Momentul s-a viralizat instant

Deoarece am văzut că există ceva speculaţii pe tema legată de beneficiarii sumelor alocate de Guvern pentru cei care, inclusiv în mediul privat, au găzduit şi găzduiesc refugiaţi din Ucraina, pot să vă confirm că, în continuare, sunt alocate sume, inclusiv pentru hoteluri sau alte zone de cazare unde se află refugiaţi ucraineni, suma pusă la dispoziţie fiind de 100 de lei/zi pentru un refugiat cazat. De asemenea, pentru spaţiile puse la dispoziţie de către statul român, suma este de 50 de lei/zi pentru fiecare refugiat găzduit, a mai precizat Cărbunaru.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!