Expert: O persoană se poate infecta de mai multe ori cu coronavirus

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Miercuri, 22 aprilie 2020, 20:45

Oamenii de știință din Marea Britanie au făcut o nouă descoperire remarcabilă despre coronavirus. Se pare că o persoană se poate infecta de mai multe ori cu virusul pandemic.

Sarah Gilbert, profesoară la Universitatea Oxford și liderul unei echipe care lucrează la un poțențial vaccin împotriva coronavirusului, susține că este posibil ca un om să fie infectat cu COVID-19 de mai multe ori, potrivit BBC.

Citeşte şi: Doi medici chinezi cu Covid-19 s-au trezit din comă cu pielea neagră

Potrivit cercetărorilor, imunitatea indusă de vaccin poate dura mai mult decât imunitatea dobândită de cei care au fost deja infectați.

„Din ceea ce știm de la alte coronavirusuri care infectează oamenii, imunitatea nu durează foarte mult. De aceea cred că cineva care a avut COVID-19 poate fi din nou infectat în viitor. Nu știm, încă, despre ce perioadă de timp vorbim. Este posibil să fie vorba de câțiva ani. Coronavirusurile ‘se pricep’ să nu lase o amintire clară sistemului imunitar, de aceea se reinfectează oamenii”, a spus Gilbert.

Cu ajutorul unui vaccin, răspunsul sistemului imunitar ar putea rămâne alert o perioadă mai îndelungată de timp. Din acest motiv, imunitatea dată de vaccin ar putea dura mai mult decât cea dată de infectare.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!