Ce vaccinuri anti-COVID-19 vor folosi medicii de familie

De Unica.ro, pe

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat că toți cei peste 3.000 de medici de familie înscriși în programul de vaccinare anti-COVID-19 vor începe imunizarea cu vaccinurile de la Moderna și Johnson&Johnson.

„Proiectul de includere a medicilor de familie e deja finalizat, vor începe să vaccineze pe 4 mai, toată infrastructura e deja stabilită. Mare parte dintre medicii de familie sunt implicați în centrele de vaccinare care deja funcționează. Este foarte dificil să vaccinezi în cabinetul propriu, să fii și în centrele de vaccinare, să ai grijă și de ceilalți pacienți”, a explicat Valeriu Gheorghiță, potrivit digi24.ro.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a mai spus că înțelege de ce medicii de familie pot fi reticenți cu privire la vaccinarea populației anti-COVID-19 la început.

„Nu știi despre ce e vorba, sunt flacoane multidoză, există acest risc să irosești doze. Până la urmă, le-am transmis colegilor că nu e nicio problemă dacă din zece doze vor folosi doar nouă și o doză se irosește. Sigură că printr-o planificare atentă putem să reducem acest risc, dar ăsta nu e un motiv să nu începem vaccinarea„, a adăugat Gheorghiță.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!