Când vom putea renunța la masca de protecție împotriva COVID-19

De Unica.ro, pe

Numărul cazurilor de COVID-19 crește de la o zi la alta în România. Ne aflăm în valul trei al pandemiei, iar specialiștii în domeniul sănătății susțin că nu vom scăpa prea curând de restricțiile impuse de autorități pentru limitarea numărul de îmbolnăviri.

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate și fost consilier onorific al Ministerului Sănătății, spune că „vom avea un val patru, dar nu vom ajunge să fie inundate secțiile de Terapie Intensivă”.

Cherecheș a explicat că valul al patrulea va începe la sfârșitul toamnei.

Citește gratuit ediția de aprilie a revistei Unica. O găsești AICI

„Vaccinurile nu ne vor proteja pentru valul trei. Abia la finalul verii, începutul toamnei, se va face diferenţa, atunci când va începe valul patru. Bineînţeles (că se va vorbi despre un val patru – n.r.), este sezonalitatea virusului respirator, în momentul în care vremea se va răci din nou şi vom reintra în case vom începe din nou să ne infectăm, să transmitem infecţia, sigur, vor fi numere semnificativ mai mici, dar vom vedea o creştere faţă de perioada verii, pentru că deja de peste două luni, din momentul în care se va încălzi vremea şi vom ieşi din case vom începe să stăm cu geamul deschis va începe să scadă rata de transmitere a virusului şi probabil cam la o lună, o lună jumătate din momentul în care se va încălzi vremea va începe să se vadă efectul şi în secţiile de Terapie Intensivă, unde va scădea numărul de persoane internate”, a spus Răzvan Cherecheș la Digi 24.

Citeşte şi: Unde se află comuna cu cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 din România

De asemenea, experul a mai adăugat că România ar putea renunţa la masca de protecţie abia actual spre începutul anului viitor: „(…), în România eu spun că vom ajunge la 70% (rata de vaccinare – n.r.) moment în care vom putea să revenim la starea de normalitate anterioară, fără măşti, fără distanţă, fără restricţii.”

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!