Angajații din sistemul de sănătate anunță grevă generală

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Marți, 22 octombrie 2019, 22:10
Sindicaliștii din cadrul Federației Sanitas din România anunță grevă generală. Aceștia au strâns peste 50.000 de semnături pentru a organiza protestul în spitalele din România.

În decursul acestei dimineți, între orele 09:00-11:00, angajații din sistemul medical au protestat, doar o treime din aceștia asigurând situațiile de urgență. Aceștia au anunțat că vineri, 11 mai, vor intra în grevă generală dacă solicitările lor nu vor fi rezolvate în urma discuțiilor de la Guvern. Totodată, Leonard Bărăscu, președintele Sanitas, a afirmat că sindicaliștii din Sănătate se vor întâlni cu premierul Viorica Dancila şi cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi cu cel al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, iar lucrurile vor încerca să fie rezolvate astfel încât să se poată evita greva generală programată pentru vineri: “Greva generală este un deziderat final al oricăror mişcări sindicale. Ar fi şi culmea să se întâmple lucrul ăsta pentru că problemele se pot rezolva şi altfel. Nu este nevoie de sume uriaşe, să vină cineva şi să spună că s-ar plăti nu ştiu cât, că s-ar strica tot ce s-a întâmplat până acum. Se pare că la întâlnirea de mâine cu doamnele, pentru că este vorba despre doamna premier şi miniştrii Muncii şi Sănătăţii, va fi altă atitudine din punct de vedere a ceea ce facem noi acum” – a declarat  Leonard Bărăscu conform Libertatea.

În această dimineață au fost proteste atât în Capitală, cât și în țară, în spitalele din Timiș, Buzău, Focșani, Constanța, Vaslui, Galați și Craiova.

Citește și – Un medic din România și-a împărțit salariul cu colegii săi: “Statul a luat de la necăjiți și ne-a dat nouă”

Sursă foto: Libertatea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!