1 din 4 școli din România nu are dotări pentru spălatul pe mâini

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 13 august 2020, 16:46
Școlile s-ar putea redeschide din septembrie, însă în România 1 din 4 unități de învățământ nu poate oferi condițiile minime pentru aplicarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19. 

Un studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) şi UNICEF arată faptul că, în 2019, 28% dintre şcolile din România nu aveau acces la dotări de bază care să permită spălarea mâinilor cu apă şi săpun, o condiţie esenţială pentru siguranța în școli în contextul pandemiei de COVID-19.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Raportul mai relevă și faptul că doar 72% dintre școlile din România aveau un minim acces la apă potabilă curată și la instalații sanitare de bază.

„Copiii români trebuie să poată continua să învețe. Educația formală a fost în mare parte întreruptă la începutul lunii martie. Deși revenirea în școli ar trebui să se producă în condiții de maximă siguranță pentru copii, familiile lor și cadre didactice, una din patru școli nu are acces la dotări corespunzătoare pentru asigurarea igienei mâinilor, la apă potabilă curată și la instalații sanitare sigure. Momentul de față prezintă cea mai bună oportunitate de a răspunde acestei provocări o dată pentru totdeauna. Să reconstruim mai bine, oferind celor mai vulnerabili copii dotări funcționale pentru asigurarea igienei atât de importante pentru sănătatea lor”, a declarat Gabriel Vockel, reprezentantul adjunct al UNICEF în România, potrivit Digi24.

Citește și: Nelu Tătaru: Nu mă gândesc la redeschiderea școlilor. Trebuie să fim precauți

În condițiile în care autoritățile din întreaga lume fac totul posibil să se reia cursurile în școli din această toamnă, datele arată că 818 milioane de copii nu au acces în școli la dotări minime pentru spălarea mâinilor, ceea ce înseamnă că sunt expuși unui risc mai mare de contractare a COVID-19 și a altor boli contagioase, potrivit Digi24.

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!