Cinci vise care se repetă şi semnificaţia lor

De Erika Chivu, pe

Acum o lună ai căzut de pe bloc de mai multe ori. Anul trecut te-a tot urmărit un monstru, iar de câteva nopţi te duci goală la serviciu. Visele care se repetă sunt un mesaj …

… către psihicul tău.

Dacă uiţi imediat majoritatea viselor, sunt unele pe care le ţii minte pentru mult timp. Chiar de ai vrea să le uiţi, ele nu te lasă pentru că revin periodic. Chiar dacă diferă contextul, elementul principal este acelaşi: apa, înălţimile sau poate frica.

Deocamdată, nimeni nu a găsit o explicaţie exactă pentru visele care se repetă, dar psihologii au mai multe teorii. Un vis repetat ar putea fi un semn pe care ţi-l trimite subconştientul tău. De obicei, asta înseamnă că există o problemă pe care nu o recunoşti, deci nu încerci să o rezolvi. De asemenea, au acelaşi vis iar şi iar persoanele care au suferit o traumă şi nu o pot depăşi. Cu timpul, visele apar tot mai rar, iar când psihicul este vindecat, ele vor dispărea complet.

Deşi nu ştie nimeni cu certitudine ce poate înseamna un anumit vis, pentru fiecare din visele cele mai frecvente există câteva explicaţii posibile.

1. Apari goală în public

Este unul din cele mai frecvente vise. Dacă nu eşti goală atunci eşti nemachiată, neepilată, desculţă sau într-o altă situaţie în care te simţi expusă în faţa celorlalţi.

La nivel simbolic, hainele sunt o modalitate de a ne ascunde. În funcţie de hainele pe care le porţi, poţi să îţi ascunzi defectele sau să devii altcineva. Când hainele dispar eşti complet expusă în faţa celorlalţi, lipsită de apărare.

Ce înseamnă: ascunzi ceva şi ţi-e teamă că ceilalţi vor afla, te simţi vulnerabilă, ţi-e frică să nu fii ridiculizată, să nu se facă glume pe seama ta.

2. Cazi de la înălţime

Probabil că toţi am avut la un moment dat acest vis sau, mai bine zis, acest coşmar. Simţi cum cazi în gol, ţi-e frică, ai un gol în stomac, dar nu poţi să faci nimic ca să te opreşti.

Căderea în gol este un semn al lipsei de siguranţă şi încredere, al instabilităţii şi anxietăţii.

Ce înseamnă
: ai pierdut controlul asupra unei situaţii, eşti coplesită, simţi că ai dat greş într-o situaţie sau ţi-e frică să nu greşeşti pe viitor, crezi că nu te ridici la înălţimea aşteptărilor şi nu mai poţi face nimic ca să schimbi asta.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!