Ce tratamente naturiste poţi folosi ca să scapi de candidoză

De Sandra S. pe

Candidoza dă bătăi de cap oricărei femei. Candida albicans face parte din flora vaginală, iar candidoza apare atunci când sistemul imunitar este slăbit, iar microorganismele de protecţie sunt distruse. Iată ce tratamente naturiste poţi folosi:

Cimbru

Amestecă 3-5 picături de ulei de cimbru cu o lingură de miere şi înghite amestecul de trei ori pe zi, timp de una sau două săptămâni. Poţi repeta procesul după o pauză de cel puţin două săptămâni. Uleiul de cimbru se poate cumpăra de la plafar. De asemenea, poţi face ceai de cimbru pentru spălături vaginale – două linguri de plantă, fiartă timp de 5 minute în jumătate de litru de apă.

Mărul lupului

Tot pentru spălături vaginale, pune o linguriţă de plantă în 250 de ml de apă clocotită, în care o laşi un sfert de oră. După cele 15 minute, strecoară amestecul şi lasă-l să ajungă la o temperatură suportabilă şi fă spălături vaginale de două sau trei ori pe zi.

Tinctură de propolis

Ia două picături de tinctură pentru fiecare 5 kilograme ale corpului (aşadar dacă ai 60 de kilograme, iei 24 de picături) în fiecare zi. Trebuie să ţii această cură cel puţin 15 zile, luând tinctura de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.

Ulei de cocos

Înghite zilnic cel puţin trei linguri de ulei de cocos ca să scapi de candidoză în mod natural. Îl poţi folosi şi în salate sau pentru prăjit.

Gălbenele, urzică albă şi muşeţel

Amestecă plantele mărunţite şi pune două linguriţe la infuzat, în apă clocotită, timp de 15 minute. După ce strecori ceaiul, aşteaptă să ajungă la o temperatură mai joasă şi foloseşte-l pentru spălături vaginale.

Ce să nu mănânci când ai candidoză

Dintre lactate poţi mânca iaurturi naturale cu probiotice, însă toate celelalte ar trebui evitate pe parcursul tratamentului. De asemenea, elimină din dietă dulciurile, carbohidraţii, mâncărurile procesate, soia şi îndulcitorii artificiali.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro