Tratamente eficiente pentru acnee

De Erika Chivu pe

● Produse şi preţuri  

Diane-35 – 17,32 lei, în farmaciile Centrofarm

Tratamentele cu laser

Terapiile cu laser pătrund în adâncimea pielii, fără a răni stratul de la suprafaţă. Există mai multe modalităţi de acţiune (de obicei este vizată micşorarea glandei sebacee care va produce mai puţin sebum), însă important este că terapiile laser nu sunt dureroase şi nu au efecte secundare. Dau rezultate bune şi în cazul acneei active, şi în cazul cicatricilor mai vechi. Din păcate, preţul nu este chiar mic.

● Preţ: 50-200 euro/şedinţă (sunt necesare patru sau cinci şedinţe, câte una pe lună), la clinica Grosu Dermatology din Timişoara.

Microdermabraziunea şi peeling-ul chimic

Aceste proceduri cosmetice îndepărtează straturile superioare ale pielii forţând-o să se regenereze. La început s-au folosit pentru întinerire şi pentru eliminarea cicatricilor, dar, cu timpul, s-a constat că sunt eficiente şi împotriva acneei active.

● Preţ: peeling-ul chimic, 200 euro pentru 3-4 şedinte şi dermabraziunea 75 euro/şedinţa (sunt necesare patru şedinţe) la Clinica Efigia, din Băneasa.

Ce am mai găsit la farmacie:

Vichy Normaderm tonic purifiant   – 43,20 lei, în farmaciile Sensiblu
Skinoren gel – 41,75 lei, în farmaciile Centrofarm
Oxyance cremă pentru ten acneic  – 49,10 lei, în farmaciile Sensiblu
Avene Diacneal tratament ten acneic  – 52,90 lei, în farmaciile Sensiblu
Avene Clean-AC cremă hidrantă ten acneic – 53,02 lei, în farmaciile Centrofarm
Ducray Keracnyl cremă antiacneică  – 43,32 lei, în farmaciile Centrofarm

Acneea începe când porii se „înfunda” cu un amestec de sebum şi celule moarte. Aşa se formează punctele negre şi albe. Dupa un timp, porii se inflamează, se înroşesc şi apar coşurile. Simptomele acneei sunt cunoscute. Cu siguranţă toată lumea le-a observat, măcar odată, pe propria piele.

Este vorba de puncte negre şi albe, pustule, noduli şi chisturi mai mari sau mai mici care pot sa apară pe faţă, pe umeri, pe spate şi pe piept. Acestea sunt rezultatul unei combinaţii de factori: dezechilibrele hormonale care duc la o supraproducţie de sebum, acumularea de celule moarte, acţiunea bacteriilor de pe piele, moştenirea genetică.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2