Tratament ficat: Află cum îl poţi detoxifica

De Sandra Sarbu, pe Ultimul update Joi, 28 aprilie 2022, 13:08

Stresul, mâncărurile grele, prăjelile, mâncărurile procesate, medicamentele şi poluarea sunt toţi factori care ne afectează ficatul. Dacă reuşeşti să mănânci cât de cât sănătos, de ceilalţi factori tot nu scapi, iar ficatul ajunge, în timp, să fie plin de toxine. De aceea este sănătos să îl detoxifici complet, măcar de două ori pe an.
Există mai multe alimente care stimulează abilitatea naturală de curăţare a ficatului. Iată care sunt acestea:

Turmericul

Cunoscut şi sub numele de curcumă, este o plantă ierboasă asiatică, folosită atât în bucătăria indiană, cât şi în medicina tradiţională. Are culoare galben intens şi gust iute-aromat. Din plantă se foloseşte rădăcina, care se toacă şi se poate adăuga în mâncăruri ca şi condiment ce ajută la detoxificarea ficatului punând în funcţiune enzimele necesare pentru curăţarea acestuia.

Merele

Mărul şi în special coaja sa, este bogat în pectină, un regulator al tranzitului intestinal ce are rol şi de antioxidant. Astfel, dacă intestinele sunt mai curate, ficatul nu mai avea de „muncit” atât de mult pentru a elibera organismul de toxinele dăunătoare.

Uleiul de măsline

Uleiurile organice presate la rece, mai ales cel de măsline, sunt foarte bune pentru ficat – atunci când sunt consumate cu moderaţie. Baza de lipide din acest ulei strânge toxinele, uşurând sarcina ficatului.
7 boli care pătează pielea. Vezi cum le recunoşti!

Legumele crucifere

Varza, conopida, napii, broccoli sau guliile sunt legume crucifere bogate în substanţe ce măresc producţia de enzime în ficat, pentru a spăla toxinele şi alte substanţe cancerigene. În plus, acestea sunt surse importante de carbohidraţi şi fibre pentru dietă şi pentru prevenirea cancerului pulmonar şi a bolilor de inimă.

Citeşte pe pagina următoare ce alte produse sunt bune pentru ficatul tău, dar şi ce suplimente alimentare poţi găsi în farmacii!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!