Tinerețe fără bătrânețe – la îndemâna oricui

De Ana Munteanu pe
Cifrele nu mint, așa că nu avem de ales decât să le credem: în ultimii 25 de ani, recordul longevității a fost deținut de femeile japoneze, cu vârsta medie de viață de 84, 5 ani. Pe deasupra, indiferent de vârstă, ele se laudă cu un ten impecabil, dorit și invidiat de femeile din întreaga lume. Care să fie secretul lor? Și... o fi greu de urmat?

Naomi Moriyama, autoarea cărții cu un titlu mai mult decât lămuritor  – „Japonezele nu îmbătrânesc și nu se îngrașă„, dornică să sară în ajutorul celor care doresc să trăiască mai mult și mai bine, a dezvăluit secretele poporului său.

Japonezi au ca alimente de bază – a se citi consumate zilnic – lucruri pe care alții le iau doar când vor să slăbească. Peștele, orezul, soia, fructele, legumele și ceaiul verde sunt ajutoare de nădejde pentru o siluetă de invidiat și o sănătate de fier, până la adânci bătrâneți. Grație proprietăților lor anti-îmbătrânire, aceste alimente sunt adevăratul secret pentru menținerea unei greutăți ideale, a sănătății și a unui tonus bun.

Ceea ce noi catalogăm drept dietă/efort/abținere de la regimul alimentar obișnuit, pentru ei e ceva la ordinea zilei. O pauză de masă în Japonia constă din pește, legume înăbușite sau ușor călite, un bol de orez, supă, ceai verde și la desert… fructe. Statisticile arată clar: în ciuda faptului că japonezii reprezintă numai 2% din populația lumii, 10% din peștele consumat la nivel mondial le aparține lor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2