Testul care îți spune dacă ai ficatul sănătos

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 18 august 2015, 13:20
Ficatul este unul dintre cele mai importante organe și îndeplinește peste 500 de funcții. Fă testul de mai jos și află dacă este sănătos sau are nevoie de o detoxificare.

Ce trebuie să faci?

Răspunde sincer la următoarea întrebare: care este cantitatea maximă de alcool pe care o bei în fiecare săptămână?

Dacă răspunsul este trei pahare de băuturi alcoolice sau mai puțin, înseamnă că ficatul tău este sănătos și mai tânăr cu trei ani decât vârsta ta reală. Dacă răspunsul este patru, ficatul tău are vârsta ta. Dacă, însă, bei mai mult de cinci pahare de alcool, ficatul tău este mai bătrân decât tine și ar trebui să îi acorzi o grijă aparte, dacă nu vrei să ai probleme.

Ficatul are capacitatea de a se regenera, însă de câte ori trebuie să filtreze alcool, unele celule mor. Dacă bei cantități mari de alcool pentru o perioadă mare de timp, celulele nu se mai regenerează și provoacă probleme serioase de sănătate.

Ce trebuie să faci pentru a avea un ficat sănătos

Dacă rezultatul obținut la test te îngrijorează, poți lua unele măsuri. În primul rând, nu bea mai mult de un pahar de vin pe zi. În al doilea rând, redu cantitatea de grăsimi din alimentație, pentru a preveni apariția cirozei și a cancerului hepatic. Sportul și odihna au, de asemenea, roluri importante când vine vorba de sănătatea ficatului.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro