Luni, 30 martie 2020, începe testarea pentru coronavirus a bucureștenilor. Cum se va desfășura operațiunea

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 27 martie 2020, 19:09

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea și medicul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, au anunțat că 10.514 de persoane din București, din 5 categorii de vârstă, urmează să fie testate pentru coronavirus.

Testarea pentru coronavirus, în București, va începe luni, 30 martie 2020.

Streinu-Cercel a spus, potrivit digi24.ro, că persoanele selectate din cele 5 categorii de vârstă (de la 0 la 19 ani, între 20-44 de ani, 45-65 de ani, 65-79 de ani, peste 80 de ani) pentru a fi testate vor fi anunțate prin intermediul președinților asociațiilor de bloc, iar echipele de testare nu vor intra în casele oamenilor.

Citeşte şi: Streinu-Cercel: „Într-o lună vom avea un vaccin experimental împotriva coronavirusului”

Persoanele selectate vor fi chemate în fața scării, în stradă, unde le vor fi făcute două teste, unul pentru a detecta eventuala prezență a Covid-19 la momentul testării, iar unul pentru decelarea anticorpilor, pentru a vedea câti indivizi au avut deja infecția.

Rezultatele testelor se vor obține obţinute în 15-30 de minute şi vor fi transmise prin SMS persoanelor respective. Acuratețea testelor depășește 98%, a mai spus Streinu Cercel.

Dacă o persoană va fi testată pozitiv, toți oamenii care locuiesc în respectiva scară de bloc vor fi trecuți în carantină și testați. După încheierea perioadei de carantină, în ultimele două zile, vor fi testați din nou. Între timp, scările de bloc vor fi dezinfectate.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!