Beneficiile terapiei cu flori

De Lumea Femeilor, pe

Te-ai gândit vreodată că florile dăruite de iubitul tău, dincolo de iubire, conţin esenţele armoniei sănătăţii tale? Poate, începând de azi, le vei preţui cu atât mai mult…
Sănătatea înseamnă armonie la nivel spiritual şi sufletesc, la nivel fizic, cu natura şi armonie între acestea. Odată afectată această armonie, e afectată şi sănătatea.

Diagnosticul se citeşte în aură

Cum se diagnostichează dizarmoniile? Sunt necesare calităţile unei persoane care vede aura celorlalţi şi îi percepe culorile. În aură se pot vedea afecţiunile prezente şi predispoziţia la anumite afecţiuni. Poţi spune cuiva, de exemplu, că peste un număr de ani poate prezenta o afecţiune gravă, indicând şi natura acesteia. Alt avantaj e că în aură se poate depista un cancer fără nici un fel de biopsie, aura având o culoare specifică. Diagnosticarea presupune inclusiv verificarea locului de muncă şi de odihnă. Concret, se verifică dacă pacientul se află în mod constant în zona nodurilor patogene sau nu. Dacă e vorba de probleme sufleteşti, atunci apelăm la esenţele florale.

Ce înseamnă disconfort psihic

Esenţele florale Bach au fost puse la punct de medicul Edward Bach, specialist în imunologie şi bacteriologie, metoda având rădăcini în nemulţumirea acestuia faţă de rezultatele modeste obţinute prin medicina alopată. Analizând diferite cauze care produc alterarea stării de sănătate, el a ajuns la concluzia că există mai multe stări de disconfort psihic care duc la îmbolnăvirea corpului fizic. În principiu, acestea sunt următoarele:

Teama – de lucruri sau fiinţe concrete; teama de a pierde controlul asupra propriei persoane; teama pentru alţii; Nesiguranţa – lipsa siguranţei de sine; incapacitatea de a decide între mai multe posibilităţi; descurajarea, îndoiala; pierderea speranţei; Lipsa interesului faţă de prezent – visare exagerată, energie insuficientă pentru realizarea intenţiilor concrete, distragerea atenţiei de la scopul propus; agăţare de trecut; resemnare; epuizare; gânduri negative; accesele de melancolie; Singurătatea – tendinţa de retragere din viaţa socială; nerăbdare; nevoie acută de comunicare şi viaţă socială;
Suprasensibilitatea – nevoia exagerată de armonie; voinţă slabă; oscilare decizională; predispoziţie spre invidie, gelozie, răzbunare;
Lipsa de curaj, disperarea – conştiinţa scăzută a propriei valori; senzaţia de ratare, de culpabilitate, de suprasolicitare, de supraîncărcare sufletească; suferinţă cauzată de şocuri; autovictimizare; momentele de slăbiciune; preocupare exagerată pentru viaţa altora; încercarea de a impune convingerile proprii; căutarea binelui, observând permanent răul.

În ce constă terapia cu flori

Dr. Bach a descoperit secretul corecţiei acestor stări de disconfort, realizând ca există anumite flori cu vibraţii, în măsură să anihileze stările de disconfort psihic. Conform metodei sale, vibraţiile florilor creează un câmp reglator, capabil să readucă armonia care generează sănătate. Aparent, metoda e extrem de simplă, însă nu te lăsa înşelată de acest lucru. Este, de fapt, mult mai mult decât se poate crede la prima apreciere. Se culeg florile aflate în plină maturitate, se pun în apă de izvor, în nişte farfurii/boluri de cristal, ţinându-se câteva ore la soare.

Apa de izvor preia vibraţia florii. În felul acesta, se obţine esenţa-mamă, prin corespondenţa cu homeopatia. Pentru ca vibraţia să nu fie alterată de prezenţa anumitor microorganisme care s-ar putea dezvolta, se adaugă o anumită cantitate de alcool. Marele avantaj faţă de homeopatie este că tratamentul durează foarte puţin. Se pot trata, astfel, teama concretă, teama neprecizată, grija exagerată pentru cei apropiaţi, teama de moarte, teama de boală, senzaţia de suprasolicitare – în general, toate stările enumerate mai sus.

Pentru fiecare există o esenţă anume. Esenţele se determină făcând un test psihologic, un test de culoare, iar în final verificând interacţiunea acestora cu aura pacientului. Rezultatele pot fi remarcabile.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!