Ce sunt chisturile vaginale și cum le identifici

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Vineri, 16 ianuarie 2015, 21:58

Chistul vaginal este un sac umplut cu lichid sau substanță semi-solidă, localizat pe pereții vaginului sau în jurul lor. De obicei este benign și este cauzat de vindecarea incompletă a unor traume ale vaginului.
Chistul vaginal poate fi descoperit în timpul unui control de rutină, dar există și câteva simptome care te ajută să îl identifici. Cel mai ușor mod în care poți verifica dacă ai chisturi vaginale este auto-examinarea. Dacă simți o umflătură de mici dimensiuni la intrarea în vagin, mergi la ginecolog.

Simptomele chistului vaginal

Durerea în timpul actului sexual este un alt simptom al chistului vaginal și apare pentru că se pune presiune pe nodul. Uneori, poate apărea și umflarea pereților vaginului, care duce la apariția disconfortului în timpul sexului sau când vrei să introduci un tampon.

Consultul ginecologic este obligatoriu

Cel mai simplu mod în care poți ști dacă ai un chist vaginal este să mergi la medic. El va analiza examina vaginul tău, pentru a stabili dacă există umflături, noduli sau alte probleme. De cele mai multe ori, chisturile vaginale nu sunt periculoase, dar dacă nodulul este format din material solid, ginecologul va recomanda o biopsie, pentru a elimina cancerul.
Dacă chistul vaginal nu îți provoacă niciun disconfort, poți să îl ignori. Dacă, însă, ai dureri sau îți dă o senzație de disconfort, trebuie să îl elimini prin operație.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!