Ce beneficii are licopenul pentru sănătate

De Unica.ro, pe

Licopenul este un carotenoid responsabil de culoarea naturală roşu-închis întâlnită în multe alimente, cele mai celebrefiind roşiile. Este unul dintre nutrienţii principali găsiţi în roşii, care fac din acestea nişte super-alimente.
Iată 7dintre cele mai importante beneficii oferite de licopen:

Licopenul previne cancerul

 
Conform studiilor, licopenul previne apariţia radicalilor liberi, astfel scăzând riscul de cancer pulmonar şi de prostată.

Antioxidant
Licopenul este considerat a fi unul din cei mai puternici antioxidanţi, mai eficient decât orice alt carotenoid, inclusiv beta-caroten. Capacitatea antioxidantă a acestuia protejează nu numai celulele de stresul oxidativ, dar întăreşte şi membranele celulare.

Licopenul pentru sănătatea inimii

Licopenul previne stresul oxidativ, colesterol rău şi ajută la prevenirea rigidizării şi înfundării arterelor şi altortipuri de boli cardiovasculare.

Sănătatea oaselor
Este esenţial pentru sănătatea oaselor şi prevenirea osteoporozei. Un studiu a arătat că licopenul a ajutat la reducerea stresului oxidativ din oase şi, prin urmare, a redus riscul de apariţie a osteoporozei la femeile în postmenopauză.

Sănătatea pielii
Licopenul încetineşte efecteleîmbătrânirii şi previne apariţia ridurilor. De asemenea, protejează pielea de razele UV nocive.

Licopen, pentru ochi sănătoşi

 
Ajută în prevenirea bolilor care apar odată cu vârsta înaintată, cum ar fi degenerescenţa macularăşi cataracta.

Diabet
Conform studiilor, licopenul este de ajutor în tratarea simptomelor diabetului zaharat de tip 2.

Un pranz sanatos, aici.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!