Privire sănătoasă

De Unica.ro pe

Din cauza stilului de viaţă alert şi agresiv pentru retina noastră, avem din ce în ce mai multe probleme cu ochii.
De asemenea, lipsa luminii naturale sau lumina solara prea puternica contribuie la agravarea situatiei.Miopia se declanseaza, de obicei, in copilarie, dar se inrautateste cand ajungem sa muncim intr-un birou.

Si pentru ca toti ne dorim o sanatate impecabila, trebuie sa efectuam in mod periodic controale oftalmologice si sa consumam alimente si suplimente alimentare care sa aiba grija de ochii nostri si sa previna aparitia problemelor de vedere.

Vizual Total de la Doppelhezaktiv contine o combinatie de substante nutritive si protectoare pentru fotoreceptorii retinei, cristalin, nervii optici, precum si pentru vasele de sange; 29 lei, pret valabil in Farmaciile BELLADONNA.

Vizual Extra Zi+ Noapte de la Doppelherzaktiv contine o combinatie de substante nutritive si protectoare pentru fotoreceptorii retinei, cristalin, nervii optici, precum si pentru vasele de sange. Pret valabil in Farmaciile BELLADONNA: 24,50 lei.

Suplimentele alimentare ce contin acizi grasi Omega-3 in combinatie cu luteina, zeaxantina si antioxidanti se recomanda persoanelor care prezinta senzatie de uscaciune si oboseala oculara, purtatorilor de lentile de contact, fumatorilor care au o alimentatie dezechilibrata, persoanelor supuse stresului, precum si persoanelor in varsta. Produsul contine o combinatie speciala din substante nutritive pentru protejarea functiei vederii si acuitatii vizuale.

EPA si DHA sunt componentele esentiale ale membranelor celulare, fiind deosebit de importante in cresterea si regenerarea celulelor. Luteina si zeaxantina sunt pigmenti naturali ce se gasesc in macula oculara, cea mai sensibila parte a retinei. Vitamina A este importanta pentru vederea in conditii de lumina scazuta si, impreuna cu vitamina B2, contribuie la mentinerea normala a vederii. Zincul, Seleniul, Cuprul, precum si vitaminele C si E sunt antioxidanti puternici, avand un rol important in protectia retinei si a cristalinului fata de radicalii liberi.

Suplimentele alimentare ce contin acizi grasi Omega-3 in combinatie cu luteina, zeaxantina si antioxidanti se recomanda persoanelor care prezinta senzatie de uscaciune si oboseala oculara, purtatorilor de lentile de contact, fumatorilor care au o alimentatie dezechilibrata, persoanelor supuse stresului, precum si persoanelor in varsta.

EPA si DHA sunt componentele esentiale ale membranelor celulare, fiind deosebit de importante in cresterea si regenerarea celulelor. La nivelul retinei, un rol important il joaca DHA. Acesta mentine fluiditatea membranei celulare si sustine formarea si activitatea rodopsinei, este parte componenta a celulelor cu bastonase de pe retina oculara, cea care este importanta in perceptia culorilor si variatiilor luminozitatii. In acelasi timp, DHA poate proteja fotoreceptorii de „moartea biologica a celulelor”, cauzata de stresul oxidativ.

Luteina si zeaxantina sunt pigmenti naturali ce se gasesc in macula oculara, cea mai sensibila parte a retinei. Acestea actioneaza ca un filtru protector pentru razele ultraviolete nocive, contribuind astfel la mentinerea capacitatii vizuale optime. Luteina si zeaxantina se acumuleaza in cristalin si o protejeaza de efectele daunatoare ale radicalilor liberi.

Vitamina A este importanta pentru vederea in conditii de lumina scazuta si, impreuna cu vitamina B2, contribuie la mentinerea normala a vederii. Zincul, Seleniul, Cuprul, precum si vitaminele C si E sunt antioxidanti puternici, avand un rol important in protectia retinei si a cristalinului fata de radicalii liberi.
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro