(P) Ce trebuie să știi despre uleiul de cocos?

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 24 februarie 2020, 16:14

Uleiul de nucă de cocos conține grăsimi saturate sănătoase, contribuie la creșterea nivelului de energie și constituie un plus în regimul alimentar. Poți folosi uleiul de nucă de cocos în locul uleiul clasic de floarea soarelui sau a celui de măsline. Alegerea unui produs de înalta calitate este de asemenea importantă, precum și a ști mai multe detalii despre uleiul de cocos.

Ulei de cocos virgin

Uleiul de cocos virgin (cunoscut și sub numele de ulei de cocos nerafinat) este prelucrat mecanic, fără utilizarea substanțelor chimice sau a solvenților (ca în cazul uleiului de cocos rafinat).

Astfel, un ulei de cocos virgin este obținut prin utilizarea presiunii, în locul proceselor chimice complicate. Această metodă este una blândă, comparativ cu utilizarea de substanțe chimice și solvenți. Prin urmare, uleiul nu conține reziduuri de la aceste substanțe chimice nocive. Sunt multi producători de ulei de cocos care utilizează procese de rafinare și de înălbire care elimină aroma și gustul natural de nucă de cocos.

Un ulei de cocos bun va păstra mult gustul și mirosul de nucă de cocos proaspătă. Astfel, este recomandat să achizitionezi un ulei de cocos virgin.

        Ulei de cocos virgin sau extravirgin?

Vei observa pe eticheta borcanului de ulei de cocos atât denumirea virgin, cât și titlul extravirgin. Trebuie să știi că nu exista nicio diferență. Ambele etichete vor să îți spună de fapt că este un ulei de cocos de calitate superioară.  Uleiul de cocos nu are așadar o reglementare asemeni uleiului de măsline (virgin și extravirgin), de unde și confuzia creată.

Standardele pentru uleiul de cocos sunt stabilite de Comunitatea Asiatică și a Pacificului de Nucă de Cocos (APCC), care menționează că uleiul de nucă de cocos virgin este obținut din miez proaspăt și matur de nucă de cocos, prin mijloace mecanice sau naturale. Uleiul de nucă de cocos virgin nu a fost supus unui proces de rafinare, albire sau dezodorizare.

Pentru uleiul de nuca de cocos extravirgin nu există specificații suplimentare. Deci se poate pune semnul egal între cei doi termeni, ulei de cocos virgin = ulei de cocos extravirgin.

Cum te ajuta uleiul de cocos?

Datorita acizilor grași cu lanț mediu, acidul lauric, acidul capric, acidul caprilic, uleiul de cocos are proprietăți antimicrobiene, antifungice si antivirale, ceea ce înseamnă că poate contribui la întărirea sistemului imunitar.

Calitățile antibacteriene contribuie, de asemenea și la îmbunătățirea digestiei, iar acidul lauric ajută la menținerea tensiunii arteriale și păstreaza nivelul de colesterol sub control.

De asemenea, folosit cu uz extern ajută la hidratarea pielii și la un aspect îmbunătățit al părului.

Încearca uleiul de nucă de cocos virgin! Folosește-l atât în alimentație, dar și pentru  îngrijirea pielii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!