Cazuri de sinucidere în direct pe internet

De Erika Chivu pe

Cazul lui Simone Back, femeia care s-a sinucis pe Facebook în ziua de Crăciun, nu este singurul de acest tip. Şi alte persoane au făcut din moartea lor un spectacol online, fără ca nimeni să intervină.

Mesaj de adio pe Facebook

„Am luat toate pastilele pe care le aveam. O să fiu moartă în curând. La revedere tuturor.” a scris pe Facebook Simone Back, în seara zilei de 25 decembrie. Mesajul de adio a primit 184 de comentarii. Dar din cei 1048 de prieteni, niciunul nu a intervenit, ba chiar unii au făcut-o mincinoasă sau au comentat „Mereu ia supradoze şi minte.” Într-un final, cineva a sunat-o pe mama femeii, dar când au ajuns salvatorii ea era deja decedată.

Acesta nu este cel mai şocant astfel de caz. Dacă Simone s-a mulţumit să posteze un mesaj, alţi sinucigaşi au transmis live imaginile cu moartea lor.

„Fă un bine lumii şi omoară-te”

Unul dintre ei este americanul Abraham Biggs, care a anunţat pe mai multe forumuri că vrea să se sinucidă şi a folosit camera web ca să transmită live moartea sa. Colegii de forum nu numai că nu l-au oprit, ci chiar l-au încurajat. „Fă un bine întregii lumi şi nu ne mai irosi timpul cu auto-compătimirea ta”.

Deşi luase multe pastile şi stătea întins nemişcat în pat, oamenii continuau să posteze mesaje jignitoare la adresa lui. Când au trecut câteva ore fără să se mişte, cineva a anunţat autorităţile care a folosit IP-ul ca să-i descopere adresa. La sfârşitul înregistrării, cei peste1.000 de spectatori au văzut un poliţist înarmat intrând în cameră. După ce a verificat pulsul băiatului, acesta a închis camera, punând capăt sinistrului spectacol.

„Nu e în stare nici să se omoare cum trebuie”

Asta i-au spus colegii de chat unui bărbat trecut de 40 de ani, tata a doi copii, atunci când s-a urcat pe scaun ca să agaţe ştreangul de tavanul camerei sale.  Ca şi în cazurile precedente, oamenii n-au crezut că sinucigaşul va merge până la capăt cu gestul său. Au început să se îngrijoreze când bărbatului spânzurat i s-a învineţit faţa. Chiar şi aşa, poliţiştii au ajuns prea târziu.

Moartea e un spectacol la care toată lumea vrea bilet…

… iar internetul îţi asigură un loc în primul rând. Asta au aflat părinţii lui Nikki Catsouras, o fată de 18 ani, care a murit într-un oribil accident de circulaţie.

Pozele cu cadavrul mutilat al fetei au apărut pe mai multe site-uri web, fiind date publicităţii de angajaţi ai poliţie. Părinţii, cărora nu li se permisese să vadă cadavrul din cauza stării lui, au dat în judecată poliţia şi au cerut ca toate imaginile să fie scoase de pe internet. Lucru care, desigur, a fost imposibil, astfel că şi astăzi câteva din pozele accidentului mai pot fi văzute online.

Află cum şi de ce se sinucid oamenii!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro