Meniul zilnic al Prințesei Diana, dezvăluit de bucătarul ei

De Mihaela Dobre pe
Era supranumită „prințesa inimilor”, dar pentru Darren McGrady, chef-ul de la Palatul Buckingham, a fost șefa perfectă. Bucătarul povestește cu drag despre „cei mai frumoși ani ai săi” alături de Prințesa Diana, într-o carte de bucate în care rețetele sunt condimentate cu amintiri.

Timp de 11 ani, McGrady a fost bucătarul regal al monarhiei britanice, iar timp de patru ani a lucrat pentru Prințesa Diana la Kensington, unde ea locuia alături de cei doi fii ai săi, William și Harry, după divorțul de Prințul Charles. Pentru bucătar, anii petrecuți alături de prințesă au fost cei mai frumoși, motiv pentru care a scris o carte cu rețetele preferate ale Dianei.

Spre deosebire de ceilalți membri ai familiei regale, Prințesa Diana era foarte apropiată de angajații ei. Atunci când nu avea invitați la masă, venea și mânca în bucătărie, în timp ce stătea de vorbă cu aceștia.  Chef-ul își amintește și o scenă în care Diana s-a dus în bucătărie ca să îl roage să îi facă o cafea. Văzându-l ocupat însă, i-a spus să stea liniștit că își face singură, ba chiar l-a întrebat dacă vrea și el una.

Chiar dacă era anti-talent la gătit, fosta soție a prințului Charles aprecia mâncarea bună. După ce s-a tratat de bulimie, ea a început să mânânce foarte sănătos și a urmat un regim alimentar slab în grăsimi.

Bucătarul a povestit că Diana evita carbohidrații și alimentele cu grăsimi nesaturate. McGrady povestește în cartea sa că Prințesa Diana îi cerea să pregătească versiuni fără grăsimi ale produselor alimentare clasice, cum ar fi carnea de pui și cartofii.

„Dianei îi plăceau cartofii fierți dați prin albușuri de ou și boia, iar carnea de pui o consuma mereu fără piele”, spune bucătarul.

Mereu atentă la confortul oaspeților ei, Diana nu voia ca aceștia să se simtă ciudat, așa că îi cerea bucătarului să pregătească două versiuni ale aceluiași preparat, una normală pentru oaspeți și o versiune fărp grăsimi pentru ea. De asemenea, McGrady dezvăluie în cartea sa că fosta Prințesă de Wales evita carnea roșie.

Fostul bucătar regal a mai adăugat faptul că Dianei îi plăceau foarte mult ardeii și vinetele umplute. Supa de sparanghel cu mărar, ouăle poșate în crustă se numărau, de asemenea, printre preparatele culinare preferate de fosta soție a Prințului Charles.

Dar asta nu înseamnă că Diana era extrem de riguroasă ș nu își permitea să mai „păcătuiască” din cand în când. De fapt, spune McGrady, ea era un om normal. El își amintește că fosta Prințesă de Wales venea acasă și „ciugulea” din bucătărie de pe blatul de gătit. Diana iubea pâinea cu unt, budinca și se strecura de multe ori în bucătărie pentru a-și lua un pumn de stafide pe care le consuma pe post de gustare.

Mamă iubitoare, Diana își lăsa copiii să mănânce tot ce voiau, în ciuda faptului că ea era atentă la ce mânca. Prințul Harry avea 9 ani, iar William avea 11 ani atunci când McGrady a început să gătească pentru ei. Băieților le plăcea foarte mult plăcinta ciobanului, pizza, cartofii la cuptor umpluți cu mozzarela și tarta cu banane.

Citește și – De ce nu a vorbit niciodată prințul Harry despre moartea prințesei Diana

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro