Meniul de băuturi pentru o piele strălucitoare în fiecare zi

Cu siguranţă ai auzit de multe ori că frumuseţea vine din interior. Poate unii s-au referit la trăsăturile de caracter pozitive care te fac mai atrăgătoare în ochii celorlalţi, însă din punct de vedere ştiinţific, această afirmaţie are o cu totul altă semnificaţie: alimentele pe care le consumăm au un impact puternic asupra felului în care arătăm, de la siluetă la aspectul pielii. Mai mult decât atât, hidratarea internă contează şi ea foarte mult. Cum toate ne dorim să avem o piele care radiază, ţi-am pregătit un meniu de băuturi care contribuie la un aspect strălucitor al pielii tale.

Apa

Nu este nicio surpriză că pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă ar trebui să bei opt pahare de apă pe zi. Dacă ţi se pare dificil să faci asta, încearcă apă infuzată. Asta înseamnă că poţi adăuga în apă felii de castravete, de lămâie, mentă, busuioc, pepene roşu sau rozmarin. Aceasta este o alternativă sănătoasă la băuturile carbogazoase din comerţ. Vei observa după numai câteva zile că pielea ta arată mult mai bine! Pentru a pune şi mai bine în valoare aspectul său sănătos, renunţă la fondul de ten cu acoperire mare în favoarea unui iluminator şi a unei pudre translucide.

Un smoothie verde – dimineaţa

Legumele verzi oferă cea mai mare cantitate de nutrienți pentru pielea ta, inclusiv vitamina C, necesari ficatului în procesul de detoxifiere, care este strâns legat de aspectul pielii tale. Include în meniul tău zilnic un smoothie verde, pe care îl poţi obţine din ingrediente precum: măr verde, castravete, apio, spanac, kale şi limetă.   

O cafea cu lapte de soia – dimineaţa

Dacă te-ai obişnuit să îţi bei cafeaua cu lapte, renunţă la laptele de vacă şi înlocuieşte-l cu lapte de soia. Nutrienţii din soia ajută la protejarea colagenului, lucru care menține pielea tânără, iar studiile au arătat chiar că poate ajuta la prevenirea formării ridurilor cauzate de expunerea la soare. În plus, mineralele și proteinele din laptele de soia pot reduce problemele legate de hiperpigmentare.

Ceai verde – după-amiaza

Ceaiul verde conţine antioxidanți și polifenoli, care ajută la protejarea pielii de radiațiile UV şi contribuie la scăderea inflamaţiilor din organism, inclusiv la nivelul pielii. Dacă preferi o băutură fără cofeină, atunci poţi încerca infuziile de ghimbir, măceșe și mușețel, care sunt şi ele bogate în antioxidanți care îi vor oferi pielii tale un aer proaspăt. Ceaiurile din plante au şi alte avantaje, printre care cel mai important se referă la stimularea digestiei. Deoarece digestia ineficientă este prima cauză a multor iritații ale pielii, este foarte important să ai grijă să o stimulezi prin mijloace naturale.

Suc de rodie – seara

Rodia este un superaliment, deoarece conține o cantitate imensă de antioxidanți și polifenoli, de două ori mai mult decât ceaiul verde și este fantastic pentru hrănirea fibroblastelor din piele, care sunt „fabricile” de producere a colagenului. Asta înseamnă mai mult colagen, deci mai puține riduri. Antioxidanții din sucul de rodie îmbunătățesc, de asemenea, tonusul pielii.

Un pahar de apă infuzată cu castraveţi – înainte de culcare

În condiţiile în care conţin 90% apă, castraveții ajută la hidratarea pielii și sunt, de asemenea, plini de minerale, cum ar fi magneziul și potasiul, care ajută la menținerea pH-ului alcalin al pielii și la scăderea inflamației. Pe timpul verii poţi încerca şi apa infuzată cu pepene roşu. La fel ca şi în cazul castravetelui, pepenele roşu conţine 90% apă, deci este ideal pentru a te menţine hidratată, dar şi pentru a-ţi regla nivelul de zahăr din organism. Aşadar, înainte de culcare, bea încet un pahar de apă cu pepene sau castravete pentru a te trezi a doua zi cu o piele mai strălucitoare.

Nu doar cantitatea de lichide pe care o consumi este importantă în procesul de hidratare şi regenerare a pielii, ci şi calitatea lor. Integrează în meniurile tale zilnice băuturile menţionate mai sus şi vei observa singură cum pielea ta va străluci de sănătate!

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!